La folk få bruke pengene sine i fred.

av | 6. mai 2003 kl. 19.39 | Ingen kommentarer

Rune Grundekjøn i Kredittilsynet ønsker å forby bruk av kontanter i større transaksjoner. Kriminelle foretrekker kanskje kontanter, men kontanter foretrekkes også av veldig mange mennesker som bare vil ha sitt privatliv i fred.

Kredittilsynet mener dette vil forebygge hvitvasking av penger og dermed forebygge kriminalitet. Rune Grundekjøn viser til at syv milliarder kroner er i omløp i Norge i dag, uten at Norges Bank er i stand til å finne dem. Finne dem! Vi spør oss i denne anledning, hvorfor i all verden er Norges Bank nødt til å ”finne” alle pengene i landet. Hvorfor er myndighetene med Norges Bank i spissen nødt til å ha oversikt over alle pengene? Vi forestiller oss med gru et samfunn der Norges Bank faktisk visste hvor alle pengene var til enhver tid, et skremmende samfunn a la 1984. La folk få ha pengene sine i fred.


Kommentarer

Denne artikkelen er stengt for kommentarer.