En solskinnshistorie

av | 8. mai 2003 kl. 20.56 | 3 kommentarer

19-års gamle Anette Holdhus beviser med sine handlinger at det finnes ekte solidaritet. Liberaleren markerer solskinnshistorien i dag.

Liberalister blir ofte kritisert for å tale kapitalismens sak, noe som medfører en stor grad av riktighet. Liberaleren har ofte kommentarer som handler om økonomi, gjerne kritikk av myndighetens skatteiver. Det er vanskelig å finne tall på hvor mange ganger vi har gjentatt setningen: ”Skatt er tyveri”. Likevel er det saker med myke verdier som rører oss mest i hjerteroten. Aftenpostens omtale av 19-års gamle Anette Holdhus gjorde inntrykk, og ga oss en bekreftelse på at ekte solidaritet finnes.

Mange rødruss har de siste årene samlet inn penger til russefeiringen. Mange har samlet inn store beløp. Det er ikke ukjent at de dyreste russebussene koster oppmot en million kroner. Det sier litt om beløpene som er i omløp i russetiden.

Anette Holdhus har spart opp 75.000 kroner. De pengene skal ikke brukes i russetiden. Nei, hun skal til Ecuador i august, der skal hun arbeide gratis i åtte måneder med funksjonshemmede barn fra slummen. Sparepengene hennes går til reise, kost og losji. Det er utviklingshjelp i praksis og et bevis på ekte solidaritet.

Liberaleren kan ikke gjøre noe annet enn å rose Anette Holdhus. Hun er et glimrende bevis på ekte solidaritet. Liberaleren syns det er bra at ungdom viser positive verdier. Holdhus er et eksempel på at det finnes, helt uten statlig styring og kontroll. Hennes handling, hennes følelser og hennes solidaritet er ektefødt. Det er rett og slett et godt eksempel på u-hjelp i praksis.

Vi er overbevist om at det finnes flere lignende eksempel. Eksempler på utviklingshjelp og verdier liberalister kan slutte helhjertet opp om. Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil dele eksemplene med Liberalerens lesere.

Les Aftenpostens sak om Anette Holdhus


Kommentarer

 1. Lars Holdhus | 13. mai 2003 kl 18.04

  Hei

  Det var hyggelig at dere snakker så varmt om min søster. Hun er en knupp;)
  Jeg synes selv at flere burde følge hennes eksempel og synes at ungdom i dag er generellt slappe.(inkludert meg)

  Hilsen Lars

 2. Bjørn Magne Solvik | 13. mai 2003 kl 21.15

  Heisann Lars, det var en usedvanlig hyggelig henvendelse å få.

  Jeg bruker ikke å kommentere kommentarene på Liberaleren, men til deg må jeg sende en e-post. Først og fremst fordi jeg håper du hilser din søster fra oss. Du må også ønske henne lykke til med oppholdet.

  Mvh

  Alle oss i Liberaleren.no

 3. lars igjen | 16. mai 2003 kl 20.38

  hyggelig det. Hun har også sett artikkelen og synes det var hyggelig at dere skrev om henne:D hilsen lars

 • Dagens sitat

  Travellers never think that THEY are the foreigners.

  — Mason Cooley
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter