NRK med spennende avstemning

av | 8. november 2004 kl. 15.38 | Ingen kommentarer

NRK inviterer hele folket til å være med og kåre den vesentligste personen som har levd i Norge i perioden 1905-2005. Avstemningen skal være en del av neste års 100 års markering for selvstendige Norge.

I første omgang ber NRK om forslag til kandidater, der det er opp til den norske befolkning å nominere de personene de mener har gjort seg best fortjent til å kåres til den største norske personligheten. Ut fra dette skal deretter Store norske-komiteen plukke ut de 50 kandidatene som går videre i kåringen, i følge NRK.no.

Denne listen blir lagt ut på denne siden over nyttår. Så er det opp til deg å avgjøre hvem som går videre. For å hjelpe deg, skal Norgesglasset i NRK P1 lage radioinnslag om alle de 50 kandidatene, og det vil hele tiden komme nye artikler på nettstedet til NRK. Gjennom radioen kan en følge avstemningen i starten, men det hele avsluttet med et direktesendt fjernsynsprogram høsten 2005.

Denne kåringen kommer til å få bred dekning det neste året. Det skal bli spennende å se hva folk vektlegger når den vesentligste personen som har levd i Norge i perioden 1905-2005 skal kåres. Også Liberalerens redaksjon vurderer å sende inn et forslag. Har du gode tips, gi oss et hint.

denne siden kan du lese mer om kåringen. Her kan du nominere.


Kommentarer

Denne artikkelen er stengt for kommentarer.