Julebordene går opp røyk

av | 17. november 2004 kl. 17.37 | 1 kommentar

Hotellene og restauranter langs kysten taper julebordsgjester. Hurtigruta kan bare legge fra land, så har gjestene lov til å tenne sigaretten. Selvsagt benytter OVDS seg av dette konkurransefortrinnet.

Hurtigruteselskapet OVDS har en økning på 15 prosent fra i fjor, forteller markedsjef Ragnar Norum. OVDS har i år valgt å la huritgruta Finnmarken ligge ved Kai i Hammerfest 10.-12. desember, og i løpet av helga har de fire bordsettinger, med plass til i alt 1280 personer, melder NRK Finnmark. Nesten 1300 gjester i Hammerfest er mye. Byen har i overkant av 10 000 innbyggere.

Rica Hotell Hammerfest har en nedgang på 30 prosent. Røykeforbudet er uten tvil en av grunnene til dette. Det er også et problem for hotellene og restauranter at Finland markedsfører sin liberale røykepraksis.

Dette er en av konsekvensene av at politikerne har redusert eiendomsretten og friheten til god butikk i denne bransjen. Det er et under at det ikke var større motstand mot røykeloven som ble innført i sommer.


Kommentarer

 1. Lars Mæhlum | 17. november 2004 kl 21.25

  Jeg har selv ved flere anledninger demonstrer offentlig mot røykeloven, og sterk motstander mot alle lover som hindrer eier av en eiedom å selv bestemme aktivitetene som tillates på området.

 • Dagens sitat

  A free society is one where it is safe to be unpopular.

  — Adlai Stevenson
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter