Join Cannabismarsjen 2006!

av | 29. mars 2006 kl. 10.53 | 10 kommentarer

Lørdag 06.mai går årets Marihuanamarsj av stabelen i Oslo og flere andre byer i Norge. Blant dem som holder appell iår er Unge Venstres leder Lars-Henrik Michelsen.

Er du utenlands kan du likevel delta, for marsjen arrangeres verden over.

Det er organisasjonen NORMAL som står bak arrangementet, og de har iår fått med seg en rekke folk fra andre organisasjoner til å holde appell.

Debatten om cannabis bør legaliseres har pågått lenge. I 2004 fokuserte NRK på temaet i programmet «Mellom nytelse og smerte«.

Organisasjonen NORMAL har engasjert seg i kampen for å få endret norsk narkotikalovgivning, noe du kan les mer om her.


Kommentarer

 1. Bernt | 30. mars 2006 kl 13.45

  Cannabis er den evige debatten med høy drittslengingfaktor, så det kommer sikkert ikke noe godt ut av dette heller.

  Ser absolutt på meg selv som liberaler, og er veldig ofte enig med det som kommer her. For meg personlig kan gjerne cannabis legaliseres. Men jeg baserer ikke mine meninger utelukkende på konsekvensene for meg selv. Jeg tror det er mange negative samfunnsmessige sider av å legalisere cannabis.

  Og, selv om det er uvitenskapelig og lite representativt, så har jeg også sett folk som har røyket mye (og ikke tatt annen dop) få problemer etterhvert… Det er både sosiale problemer og i noen tilfeller schizofreni/psykoser. Når man ikke vet hva man er arvelig disponert for, så er det heller ikke lurt å røyke marihuana.

  Så ideologisk, og rent egoistisk sett, er det ikke noe som er i veien for legalisering. Men de totale samfunnsmessige konsekvensene er ikke verdt det etter min mening. Jeg ser ikke på meg selv som noe mindre liberal av den grunn, for det er jo åpenbart at noen grenser må det være, og vi er bare uenige om hvor de skal gå, selv om vi ønsker så få av dem som mulig.

  Jeg, som venstrevelger, synes også det er problematisk at det er så nære bånd mellom Venstre og NORMAL, som ikke akkurat har det mest seriøse ryktet i denne saken… Sånn sett er jeg mer villig til å høre på Liberalerens marihuana-argumentasjon enn NORMAL, for dere pleier faktisk å argumentere godt og ærlig.

 2. Pleym | 30. mars 2006 kl 18.32

  Hei, Bernt!

  Søker du på «Cannabis» i Liberalerens søkefelt, får du opp en rekke artikler som behandler temaet.

 3. Pleym | 30. mars 2006 kl 22.30

  En tilsvarende artikkel lagt ut på min VG-blogg «Liberalist? Javisst!» er sensurert av VGs Moderator, fordi artikkelen visstnok er PR for et «kommersielt arrangement».

  Forstå det den som kan.

  Før jeg trykker på «godta»-knappen for VGs sensur, er jeg sperret ute fra min egen blogg. Så om det ikke kommer nye artikler på VG-bloggen min på noen dager, vet du hvorfor.

 4. Erlend | 31. mars 2006 kl 00.04

  Hva har VG i mot kommersiele arrangement?

  Og er ikke dette bare VG som bedriver konservativt menings sensur?

 5. protus | 31. mars 2006 kl 00.59

  Hmm, har ikke giddet å egentli gjøre meg opp en mening ang. hasjlegalisering osv, men uansett:
  Jeg synes det er meget flott at Michelsen tør å fronte saken, rett og slett for å få en større debatt om dette. Det er noe vi ikke har fått.
  Får å få dette må politiske partier på stortinget gå inn for avkriminalisering/legalisering. Jeg ser fram til denne debatten kommer. (jeg har dog sterkt på følelsen at Norge blir siste land hvor den kommer, som vanlig)
  Unge Venstre har vel ikke programfestet Cannabislegalisering, selv om stemningen muligens er til stede?
  I så fall ser jeg opp til dem om de gjør det.
  Jeg hadde sett enda mere opp til Venstre om et Venstre-landsmøte om ikke så alt for langt fram i tid gikk inn for legalisering. Ikke fordi jeg selv muligens ønsker det, men får å få krutt i debatten.
  Dessverre tviler jeg for at V er såpass liberale, og jeg tviler enda mer på om de tør det. (Når folk da evnt. får høre om dette på nyhetene vil nok mange av de få velgerne til partiet snu dem ryggen, men mange vil også kunne gi dem sin støtte)

 6. Carstensen | 2. april 2006 kl 15.13

  Spennende å se utviklingen i Nederland som jo må regnes som et foregangsland innen for hasjisliberalisering. Her har man etter hvert begynt å stramme inn ettersom stadig nye og sterkere hasjprodukter ser dagens lys. Man mangedobler f.eks sjansen for å få en eller annen psykisk lidelse ved hasjbruk, og en av fire som utvikler psykose har nylig brukt hasj viser en undersøkelse ved Ullevål universitetssykehus, men pytt pytt, det rammer jo ikke meg.

 7. Steinbukken | 4. april 2006 kl 12.06

  Pytt pytt, så lenge staten forbyr eller strengt regulerer alt som på en eller annen måte kan være skadelig, så trenger man jo ikke å tenke selv. Ansvarsløsheten lenge leve…

 8. Aleks | 6. april 2006 kl 09.31

  Carstensen, er du fra UMN eller? Det du skriver har du tatt rett utifra et forbuds-møte. Nederland har slettes ikke strammet inn. De strammet inn på 90tallet når det var sykt mange coffeshops. Det var etter klager fra lokalmiljø. Akkurat som at folk klager hvis det popper opp masse barer og puber rundt omkring!
  Den siste «innstramningen» er i byen Maastrich som ligger ved grensa. Her er cannabisturismen stor (ettersom det er forbudsfanatisme i nabolandene). Her blir/ble alle coffeshops samlet på en plass, for å unngå kaos i byen. Verre er det ikke. Det nederlandske samfunn er et samfunn til etterfølgelse, iallefall for oss som føler vi holder oss mer til Venstre og er sosialliberal.

 9. Chris Joy | 10. april 2006 kl 13.56

  Problemet med Nederland, stakkars Carstensen,
  og deres avkriminalisering av narkotika, er
  mangelen av mennesker som driver med oppdragende
  virksomhet. For å få ansvarsbevisste mennesker
  er det nødvendig å avkriminalisere, men det er
  ikke tilstrekkelig.

  Selv med kraftige føringer fra oppdragere, vil
  det naturligvis fremdeles være endel som likevel
  trosser dette, og det skal vi være glade for.
  Det er disse idiotene som danner grunnlag for
  de vitenskapelige studier som bekrefter hva
  narkotiske stoffer gjør med mennesket. At det
  er en del mennesker som går under i narkotika
  er fullstendig uproblematisk. Uten farer ville
  livet ikke vært meningsfullt.

 10. Frank Larsen | 6. mai 2006 kl 22.04

  Jeg referer spesielt til kommentar av Bernt, men til alle andre som har samme holdning:

  Om dere er imot legalisering av noen rusmidler pga de samfunnsmessige konsekvensene så bør dere først sette dere inn i hvilke samfunnsmessige konsekvenser dagens forbud har, ikke minst hva det gjør med de som bruker det og blir tatt for det.

  DERETTER… og der kommer det essensielle… dere MÅ være tilhengere av et forbud på alkohol og sigaretter for å forsvare et forbud på andre rusmidler.

  Så enkelt er det! Alt annet er dobbeltmoral og diktatorisk. Hvem er andre til å bestemme hva jeg skal spise, røyke eller drikke? Hvem er staten til å bestemme at jeg kan ruse meg på alkohol men ikke hasj, fleinsopp eller LSD?

  Hvem er staten til å forby fleinsopp under den preteksten at det er farlig for oss og skadelig, mens de samtidig påstår at det ikke er noen grunn til å forby fluesopp og andre giftige sopparter fordi det er jo alment kjent at de er farlige.

  Jeg blir til stadighet sjokkert over hvor lite konsekvent folk er i sine holdninger, og hvor latterlig det norske lovverket er. Lover skal være til for å beskytte samfunnet og andre mennesker ifra…. ja, andre mennesker… Lover skal IKKE brukes til å forby ting vi ikke LIKER. Det er en helt vesentlig forskjell og det var nøyaktig derfor de 3 av oss som gikk i marsjen i KR.sand i dag satte oss midt i parken og røykte hasj også… for vi er ikke til skade for samfunnet, men det er godt mulig store deler av samfunnet ikke liker det fordi. Isåfall fikk det bli deres problem!

  Er det noen som klarer følge denne tankegangen og logikken i det hele tatt? Jeg er ikke til skade for samfunnet, det er min egen kropp, derfor må jeg få lov til å gjøre det om jeg vil. Jeg mener, det har ikke kommet forbud mot å ødelegge kroppen sin på mat eller andre ting enda, så hvorfor akkurat rusmidler? Har det noe å gjøre med andelen penger som går inn til alkohol og tobakksindustrien hvert år? Har forbudet mot cannabis noe å gjøre med de enorme kreftene legemiddelindustrien bruker hvert år på å opprettholde det forbudet? TENK! Deretter gjør dere opp en mening…

  Akk, jeg høres ut som en sur gammel grinebiter som tror han vet best her jeg skriver…. men sånn går det når absolutt ingen evner å forstå hva som er medfødte, gudegitte rettigheter som enhvert menneske har… Styring over egen kropp og liv sålenge våre valg ikke krenker andres friheter!

  Kardemommeloven for de som husker den!

  PS! Jeg vet forresten best :p

 • Dagens sitat

  The ultimate measure of a man is not where he stands in moments of comfort and convenience, but where he stands at times of challenge and controversy.

  — Martin Luther King, Jr.
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter