Liten medfølelse med RadiOrakel

av | 30. april 2007 kl. 17.00 | 5 kommentarer

I forbindelse med politiets razzia mot Blitz–huset før helgen, ble lokalene til nærradioen RadiOrakels redaksjon også rammet. Sympati? Ingen.

Både presseforeningens generalsekretær og andre var visstnok ute og kritiserte politiet. Det skal gode grunner til om politiet skal trenge seg inn i redaksjonslokalene i en mediebedrift. Det gir assosiasjoner til land vi helst ikke liker å sammenligne oss med. Og til en ikke altfor fjern fortid her til lands.

I dette tilfellet var det jo ikke knebling av media eller trakassering for meningers skyld som fikk politiet innom RadiOrakel. Det var selve lokaliseringen.

RadiOrakel har som nevnt tilholdssted i Blitz-huset, Pilestredet 30. En kommunal eiendom for tiden (de siste 25 år) okkupert av voldsutøvende elementer. Når politibiler er forsøkt påtent, over 200 personer er anholdt på grunn av vold er det kanskje ikke så rart at hovedkvarteret til en slik bande blir gjennomgått og undersøkt av politiet? RadiOrakel bør ta naboskapet inn over seg før de klager over at politiet gjør jobben sin.

Ingen skal påstå at ikke denne radioredaksjonen ikke har hatt god tid til finne seg lokaler der nabolaget ikke medfører politirazziaer. 25 har huset vært okkupert. Voldsutøverne på Blitz har vært forsøkt kastet ut mange ganger, men har alltid klart å true politikerne til retrett. Og det er slett ikke første gang politiet har hatt razzia der. Som regel må det massearrestasjoner til – gjerne i forbindelse med massiv voldsutøvelse under påskudd av politisk demonstrasjon til – før politiet uten fare for eget liv og helse kan gjennomføre razziaer.

Hvis målet hadde vært nettopp radioredaksjonen ville Liberaleren støttet RadiOrakel i en protest mot politiet. I dette tilfellet bør radioredaksjonen rette skytset mot sine naboers gjøren og laden. Det er der ansvaret ligger for at razziaen overhodet fant sted.


Kommentarer

 1. Anonym | 1. mai 2007 kl 14.34

  Enig. Selv om jeg ikke støtter det Blitz driver med, så er dette uakseptabelt.

 2. Hans Andreas Starheim | 1. mai 2007 kl 16.51

  Per Aage, du skriv mykje bra, og sjølv om eg slett ikkje alltid er einig med deg, så pleier du i alle fall å argumentere på ein prinsippfast og edrueleg måte for dine standpunkt. Derfor les eg jamnleg Liberaleren.no, og set pris på dine innlegg.

  Men det er tydeleg at du går litt i vranglås når det gjeld Blitz. Det er greit å argumentere for å kaste ut Blitz, men det kler ikkje liberale menneske å føre korstog. Prøv å heve deg litt opp frå din eigen fastlåste posisjon, og les ditt eige innlegg med meir objektive auge. Dette held ikkje mål for ein liberaler, Per Aage.

 3. Pleym | 1. mai 2007 kl 18.04

  Du må gjerne mene at jeg har gått i vranglås.

  Blitz bruker vold som politisk uttrykksform, undertrykker andres ytringsfrihet, og respekterer ikke eiendomsretten. Blant annet.

  Hvis man går i vranglås ved å reagere på dette, så går jeg gjerne i vranglås hver eneste dag.

  Å leve alternativt er bra. Gjerne på siden av samfunnet. Men ikke på andres bekostning. Og slett ikke mens man samtidig undertrykker andres grunnlovsfestede rettigheter.

  Blitzerne har forlengst passert grensene for hva som er akseptabelt.

  Som liberal tåler jeg mye av alternativitet. Men ikke vold.

 4. Per | 2. mai 2007 kl 01.01

  100% enig med Pleym.

  Hvis man skal leve alternativt, hvorfor mener man da samtidig at det er andre som skal tvinges til å betale for dette?? Blitz-gjengen er intet annet enn snyltere og parasitter…

 5. Anonym | 2. mai 2007 kl 07.32

  Jeg synes noen ganger det er akseptabelt at mennesker i ekstrem desperasjon tyr til vold, men Blitz er helt klart ikke i den situasjonen. Ingen i Norge er det.

 • Dagens sitat

  Even if you are on the right track, you’ll get run over if you just sit there.

  — Will Rogers
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter