Meld deg inn i støttegruppen!

av | 29. juni 2007 kl. 00.31 | 6 kommentarer

Er du en bruker av nettsamfunnet Facebook.com, meld deg inn i ”Ja til ærlige politikere – Vanebos støttegruppe”.

Gruppen ble startet av skribent Bent Johan Mosfjell. Liberaleren mener politikerne kan kjede seg i mange av møtene som avholdes i løpet av en valgperiode.

–Det er et åpenbart faktum at kommunestyremøtene kan være kjedelige. Vanebo har formidlet en sannhet, selv om ordbruken kanskje ikke var diplomatisk. Det er mange kjedelige kverulanter på slike møter, sier Bent Johan Mosfjell til Dagbladet.

De som ikke melder seg inn i Facebook-gruppen, bør prøve å redusere oppgavene et kommunestyre eller utvalg sitter med. Det blir færre kjedelige timer i møtesalene om politikerne klarer å sette grenser for politikk, og reduserer egne arbeidsoppgaver i folkevalgte organ. Sannsynligvis vil effektivisering av systemet bidra til økt politisk engasjement. Åslag Haga kan få økt kvinneandel om hun gikk inn for et systemskifte. Det rådet skal hun få helt gratis fra oss i Liberaleren.


Kommentarer

 1. Thomas Olsen | 30. juni 2007 kl 20.56

  ”Ja til ærlige politikere – Vanebos støttegruppe”.

  Hva med tankeløse?

  Men man kan vel ikke vente annet av slike politikere som Vanebo…

 2. coz | 1. juli 2007 kl 16.10

  må si meg enig med Olsen her gitt…

 3. Bjørn Magne Solvik | 1. juli 2007 kl 16.34

  Thomas Olsen, du kommer med angrep på Ove Vanebo, uten begrunnelse eller argument. Jeg forventer meg mye av Ove Vanebo i årene som kommer. Han er vel en av de få folkevalgte som er enig med mesteparten av sakene som Liberaleren omtaler. Å være så konsekvent gir respekt hos oss.

  Det er en del av ytringsfriheten å si at man kjeder seg i et kommunestyremøte. Å kjede seg betyr ikke automatisk at den det gjelder gjør en dårlig jobb. Ove Vanebo har ikke gjort noe galt. Tvert imot har han uttrykt noe som veldig mange kommunestyrerepresentanter i landet mener.

  Jeg har vært i ganske mange kommunestyremøter på 90-tallet. Jeg sliter faktisk med å minnes et morsomt møte. Hva som er kjedelig vil variere fra representant til representant fordi vi er så forskjellige.

 4. Thomas Olsen | 3. juli 2007 kl 22.36

  Bjørn Magne Solvik, jeg er glad for at du forventer mye av Vanebo fremover, det gjor jeg ogsaa. Masse god underholdning i Martin Schanche klassen. Jeg har selv sittet i et kommunestyre, saa jeg vet at det kan vaere en provelse. Poenget var vel strengt tatt at han er valgt inn for aa sitte i disse motene. Og han har valgt den veien selv. Syntes det er Tankelost aa da skrive noe slikt. Det kan du vel vaere enig i?

 5. Bjørn Magne Solvik | 3. juli 2007 kl 23.50

  Thomas, siden du spør meg direkte skal jeg svare.
  Nei, jeg ville ikke ha skrevet det samme selv. Jeg ville heller ikke ha markedsført offentlig at jeg kjedet meg på møtet. Det er det som er så fantastisk med oss mennesker. Vi er forskjellige, og heldigvis for det. Jeg mener det er Vanebo sin rett å uttrykke det han følte, selv om jeg ikke ville ha gjort det selv.

  Sist jeg kjedet meg på et møte var i avdelingsstyret for Oppvekst og kultur, et møte som ble avholdt 28. mars 2007. Det eneste møtet jeg har vært på der det var tverrpolitisk enighet om det meste. Kun en eneste sak var det uenigheter på. Jeg stemte imot rådmannens innstilling, men fremmet ikke et alternativt forslag, som jeg på vegne av Høyre burde ha gjort. En glipp, og jeg har ikke noe virkelig god bortforklaring på glippen.

  At jeg kjedet meg på dette møtet fortalte jeg de andre representantene etter at møtet var hevet. Jeg beklaget også at jeg ikke fremmet alternative forslag.

  Link til møteprotokollen fra det omtalte møtet:
  http://www.nordkapp.kommune.no/getfile.php/426478.383.quvxffqscs/oppvekst_avdstyre_protokoll280307.pdf

  Thomas, poenget må være å gjøre møtene mer interessant. Det kan gjøres gjennom å endre gjennomføringen av møtene. Men sakene kan også endres, gjennom et systemskifte med en mindre offentlig sektor som medfører færre saksfelt for politikerne for å uttrykke det på en enkel måte. Hadde mitt og Vanebo samfunnssyn fått råde, ville sakskartet fra møtet jeg linket til i alle fall vært halvert.

 6. Thomas Olsen | 4. juli 2007 kl 00.28

  Bjørn Magne, takker for svar.
  Best aa avslutte naa, ettersom du nevnte Vanebos samfunnssyn…

  Kommer til aa fortsette aa lese Liberaleren.

 • Dagens sitat

  After all is said and done, a lot more is usually said than done.

  — Unknown
 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter