Ikke stem på Kjell Jensen

av | 20. august 2007 kl. 16.59 | 11 kommentarer

I ytringsfrihetens tegn må Frp-politikeren få uttrykke det han vil, men det er sørgelig at politikere, som skal være opptatt av individets frihet, vil innskrenke jenters selvbestemmelse over egen kropp. Ikke stem på Kjell Jensen den 10. september.

Det var i en verdiundersøkelse at Kjell Jensen avslørte sitt syn på personlig frihet. På spørsmål om skolene i Drammen bør forby jenter under 15 år å gå med korte topper eller bar mage, svarte Kjell Jensen ja og begrunnet svaret med at det er stygt å se på halvfleskete jenter. Kjell Jensen, partiet han er medlem av eller andre politikere skal ikke ha monopol på å avgjøre hva som er stygt eller ikke. Politikerne skal ikke bestemme hva som er korrekt klesstil. Derfor er det ikke vanlig med skoleuniformer i Norge.

Ulf Erik Knudsen i Drammen Fremskrittsparti beklager uttalelsen til sin partikamerat. Til NRK sier Knudsen at dette er en trist sak. Han beklager uttalelsen og den står ikke for Fremskrittspartiets syn i denne saken.

I Drammens Tidende er det et bilde av skjønnheten Kjell Jensen.


Kommentarer

 1. toe | 20. august 2007 kl 17.45

  Det er ingen fare for at jeg skal stemme på denne Kjell Jensen eller noen av hans partifeller, men det får da være grenser for usaklighet fra Liberalerens side.
  Å gjøre dette til et spørsmål om personlig frihet er for dumt. Nei, vi har ikke skoleuniformer i Norge, men det betyr ikke at vi ikke skal ha noen standarder i skoleverket for personer som ikke er myndige. Det største problemet i norsk skole er jo nettopp at ingen bryr seg og at skolen er blitt en utklekkingsanstalt for usiviliserte pøbler. Hadde slett ikke skadet med fokus på anstendighet, orden og oppførsel. Men det er jo nesten umulig når selv liberaleren vil tolke alt i verste mening og driver den reneste meningsterroren.

 2. Bigboyen | 20. august 2007 kl 17.57

  Det er ikke en politisk oppgave å bestemme hvordan innbyggerne skal gå kledd. I det her tilfelle er det foreldrene sitt ansvar, og i en verden med fritt skolevalg og private skoler så har det også vært skolens ansvar. I ingen tilfeller er det her noe som Kjell Jensen bør bry seg med.

  Jeg finner skallede menn med skjegg stygge, og derfør bør de få seg tupe og få fjernet skjegget. Ønsker vi politikere som har slike holdninger overfor innbyggerne? Faktisk har 15 gamle jenter samme krav på respekt som en 50 år gammel mann, det er det desverre alt for mange som glemmer.

 3. toe | 20. august 2007 kl 18.10

  Klart det er foreldrenes ansvar. Men det stopper ikke det. Det bør absolutt være noe skolene bryr seg med og akkurat som man krever at hijab ikke er tillatt må det være mulig å definere en grense den andre veien uten at liberale mennesker (?) skal gå fra konseptene og demonstrere at man kanskje ikke er så liberale at det gjør noe likevel…

  Akkurat som restauranter må ha lov til å nekte folk i bar overkropp å komme inn, må en skole ha lov til å stille krav til påkledning for sine elever. Hvis Jensen blir valgt så er han jo representant for skoleeieren, og det er nå en gang slik at frihet og ansvar er noe som kommer gradvis i alle samfunn, ikke bare det norske. At man i skolen også lærer om dette og ikke bare lærer å tro på en misforstått liberalitet som går ut på at man kan gjøre absolutt hva man vil uten at det har noen som helst konsekvenser, skulle bare mangle…

  Har merket meg at både Solvik og Bigboyen gjør Jensens utseende til et poeng. Greit at man vil demonstrere at man ikke er interessert i å diskutere sak og heller sole seg i sin egen intoleranse, men særlig liberalt er det dog ikke…..

 4. Bigboyen | 20. august 2007 kl 18.38

  Det er et nedverdigende utspill, og da fortjener han å få svar. I verste mening så er det seksualisering av mindreårige, men jeg skal ikke gå der – siden jeg håper og tror at det er mer en typisk tankeløs Frp kommentar.

  Nei, offentlige skoler kan ikke bestemme hvordan barn kler seg. Så lenge man ikke har muligheten til å velge bort skoler har ikke foreldre/barna en valgfrihet og da kan ikke de tvinges inn i en verdikonservativ skole. Jeg er i mot at det offentlige skal drive skole, hvorfor i all verden skal de det?

 5. Bjørn Magne Solvik | 20. august 2007 kl 19.23

  Toe, det er bemerkelsesverdig at du forsvarer holdningen til denne Frp-eren. Se litt på argumentet han bruker: ”Det er stygt å se på halvfleskete jenter”. Han er ikke feilsitert, i alle fall påstår ikke Fremskrittspartiet dette, ettersom stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen tar kraftig avstand fra utspillet. Menneskene er forskjellige. Det er ikke et fasitsvar på hva som er stygt eller pent. Dette vil variere for hver enkelt av oss.

  Jeg skal ikke påstå at det ikke finnes skattefinansierte skoler som har retningslinjer for hvordan elever/lærere skal gå kledd, men i de fleste av tilfellene reguleres dette uten regler. Det er ingen ting som tyder på at elevene i skattefinansierte skoler går utkledd som usiviliserte pøbler. Debatt om skoleuniformer er for eksempel fraværende i det offentlige rom. Et forbud vil være et tilbakeskritt fordi elever, foreldre og foresatte mister individuell frihet, altså retten til å velge.

  I private skoler, i et liberalistisk system, skal den private eiendomsretten gjelde, men der må eieren tilpasse seg kundene hvis skolen/skolene skal ha livets rett. Det er ingen ting som tyder på store endringer i klesveien ut fra debatten vi opplever om dette temaet i dag. Hvis det blir endringer, velger elevene gjennom foreldre og foresatte endringene gjennom å ikke bruke sin forbrukermakt.

  Liberaleren er motstander av et forbud på iføre seg hijab. Ethvert menneske har rett til ytrings- og religionsfrihet og til individuell frihet. Forbud mot bruk av spesielle plagg eller religiøse symboler er en krenkelse av grunnleggende rettigheter. Redaktør Per Aage Pleym Christensen har for lenge siden skrevet en artikkel om akkurat dette:
  http://www.liberaleren.no/2003/12/17/forbud-mot-hijab/#more-1332

  Nei, jeg prøver ikke å spille på Jensens utseende. Jeg synes han er en kjekk eldre mann, men jeg forventer at noen er uenig fordi menneskene har så ulik smak. Det var mitt poeng med bildet.

 6. toe | 20. august 2007 kl 20.28

  Jeg mener selv jeg er et liberalt menneske og jeg forsvarer altså ikke argumentasjonen til denne Jensen som jeg vil tro står meg fjernt politisk, men jeg er ikke komfortabel med Liberalerens argumentasjon, heller ikke når det gjelder hijab. Etter min mening forsvarer Liberaleren barnemishandling når man vil tillate dem å bruke skolen som en religiøs arena. Dere må huske på at det er barn det er snakk om.
  Skal det ikke gå en grense i det hele tatt. Jeg går ut fra at dere ikke i ramme alvor mener at barn av naturister skal ha rett til å praktisere sin naturisme i skolen, altså må det gå en grense et sted. Men hvor? Kan Liberaleren fortelle meg hva det optimale liberale standpunktet er i den debatten slik at vi kan innrette oss etter den rette tro…

 7. Bigboyen | 20. august 2007 kl 20.47

  Skolen bør vel ha samme regler som resten av samfunnet? Hvorfor skal skoleelever ha mindre rettigheter enn andre borgere? Det er ingen som bestemmer hvilke klær jeg går med ute – slik bør det være på skolen også.

 8. Bigboyen | 20. august 2007 kl 20.57

  Og til det med religionsfrihet. Her handler det faktisk om respekt for andre. Du sier det er barnemishandling å bruke skolen som en religiøs arena, men du ser at religiøse mennesker kan se det omvendt? At du ved å ta bort religiøse verdier fra skolen driver med barnemishandling.

  Jeg tror foreldre vil det beste for sine barn og jeg vil aldri kunne fortelle andre mennesker hvordan de vil leve sine liv eller hvordan de vil oppdra sine barn. Og heldigvis så gjør ungdom opprør om de ikke deler verdiene til foreldrene.

 9. toe | 20. august 2007 kl 21.47

  Alle vil det beste for sine barn, men så er det jo slik at ikke alle får det til, og da er det heldigvis slik at barnas ve og vel er det som teller og ikke foreldrenes egoistiske behov…
  Jeg mener barn skal få slippe å måtte ta stilling til hijab eller andre religiøse spørsmål for den sags skyld, i alle fall i skolen. Indoktrinering, enten den er politisk eller religiøs, har ingenting i norsk skole å gjøre. Barn skal slippe å måtte ta en konfrontasjon og gjøre opprør mot noen som helst. Og skolen bør ikke være en kamparena for noe som helst, tvert imot bør den offentlige skolen (enig i at alle skoler burde vært private) bør være et nøytralt sted for læring. Og visse retningslinjer skal det være for læringen. Derfor har f.eks. gutter og jenter gymnastikk sammen i norske skoler og vi slår ned på mobbing av f.eks. homofile selv om det finnes religiøse skrullinger som synes det er ok.
  Hijaben er i sin natur kvinneundertrykkende, men det aksepterer liberaleren i sin grenseløse toleranse.
  Å tro at man får et mer liberalt samfunn ved å forsvare intolerant religiøs fanatisme, men gå i harnisk over en mindre intelligent lokalpolitiker som ønsker at barn skal læres opp til alminnelig anstendighet er etter min mening en gedigen skivebom.

 10. Bigboyen | 20. august 2007 kl 23.24

  «Alle vil det beste for sine barn, men så er det jo slik at ikke alle får det til»

  Og du mener at politikerne skal bestemme hva som er det beste for barna? Det minner litt om Djupedal sin tankegang om at det er et forfeilet syn at foreldre er de beste til å oppdra barn.

  Og jeg syns det er trist når din respektløshet mot andeledes tenkende mennesker er så voldsomme. Jeg er ingen religiøs person, hvertfall ikke i en tradisjonell variant, men jeg har ingen problem med at foreldre mener at kristen moral er viktig del av barneoppdragelsen. Jeg vil ikke sende mine barn til en skole med et konservativt verdigrunnlag, men jeg her helt for at de skal få ha sine skoler (og det mener jo til og med dagens sosialistregjering).

  Det er først og fremst barn som har foreldre som ikke bryr seg og/eller som har utrygge forhold hjemme som utvikler problemer. Det viktigste er at foreldre bryr seg og tar seg av sine barn. Om det er gjennom en kristen moral eller liberal frihet spiller mindre rolle. Og det norske sosialistiske samfunnet gjør desverre at mange overlater ansvaret for barnene til staten, og det fins ikke en dårligere oppdrager enn staten.

 11. Piris | 21. august 2007 kl 22.48

  Toe sa : Skolen bør vel ha samme regler som resten av samfunnet? Hvorfor skal skoleelever ha mindre rettigheter enn andre borgere? Det er ingen som bestemmer hvilke klær jeg går med ute – slik bør det være på skolen også.»

  Jeg støtter dette fullt ut ! Det er JEG som bestemmer hva jeg vil ha på meg og hva jeg vil bruke ! Og hvordan jeg vil leve MITT LIV og ingen andre bør blande seg borti dette !
  Ytringsfriheten og den individuelle friheten har dårlige kår i Norge, også andre land, noe som bør bli økt !

  Jeg sier bare «JA» til det moderne og frie mennesket !

 • Dagens sitat

  When I hear somebody sigh «Life is hard», I am always tempted to ask, «Compared to what?»

  — Sydney J. Harris
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter