Svensk overvåkningslov truer norsk rettssikkerhet

av | 23. juni 2008 kl. 16.52 | 1 kommentar

Unge Venstre er sjokkert over den svenske overvåkningsloven, også kjent som FRA-loven.

Unge Venstres landsstyre er sjokkert og bekymret over den nye signalspaningsloven som er vedtatt i Sverige. Loven gir Försvarets radioanstalt rett til å overvåke innholdet i all data-og telekommunikasjon som passerer Sveriges grenser, og vil derfor også omfatte mye av internettrafikken til og fra Norge. Unge Venstre ber regjeringen utrede på hvilken måte og i hvor stor grad den svenske loven truer personvernet og rettssikkerheten til norske borgere, heter det i en uttalelse fra Unge Venstres landsstyre.


Kommentarer

 1. Veto må være siste utvei mot datalagringsdirektivet « | 21. april 2009 kl 10.58

  […] men datalagringsdirektivet er en katastrofe for personvernet (dog ikke like ille som den svensk FRA-loven). Datalagringsdirektivet pålegger alle teleselskaper å registrere hvem som du sender alle SMSer […]

 • Dagens sitat

  The most radical revolutionary will become a conservative the day after the revolution.

  — Hannah Arendt
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter