Venstre-politiker vil liberalisere alkoholloven

av | 23. juli 2008 kl. 11.45 | 3 kommentarer

Hvis Jonas Eilertsen, Venstre-politiker i Tromsø, skal få det som han vil, må han få stortingspolitikerne til å endre § 8-9 i alkoholloven.

Eilertsen ønsker en åpning for at borgerne skal få nyte alkohol i parker, ifølge NRK.

Hvis en skal følge alkoholloven bokstavelig, er det forbudt å drikke på en rekke plasser med mindre det er gitt bevilling til dette. Det betyr at alkoholloven må endres, eller lokalpolitikerne kan gi skjenkebevilling til aktører som etablerer seg i de aktuelle områdene.

Å liberalisere alkoholloven, slik som Jonas Eilertsen foreslår, er et godt forslag. Dagens forbud blir ikke håndhevet av politiet, noe SV-politikeren Bodil Chr. Erichsen har redegjort for gjennom en kommentar i Aftenposten.


Kommentarer

 1. Piris | 23. juli 2008 kl 14.44

  Det skulle vært gjort noe med og det aller helst igår !

 2. Thor | 23. juli 2008 kl 19.12

  Selvsagt høres det fornuftig ut ettersom politiet ikke tar den nåværende loven altfor alvorlig (nå ja, det kommer nå litt an på hvor du bor! Og pisse bør du i allefall ikke gjøre!) Men i ei tid da alkoholforbruket stadig øker, spesielt blkant de unge, er ei liberalisering et dårlig utgangspunkt for å få ned forbruket. Og signaleffekten er ikke noe å kimse av!

 3. Piris | 23. juli 2008 kl 20.24

  Men i ei tid da alkoholforbruket stadig øker, spesielt blkant de unge, er ei liberalisering et dårlig utgangspunkt for å få ned forbruket. Og signaleffekten er ikke noe å kimse av !

  THor : Tror ikke det hjelper å få ned forbruket uansett. De unge får jo tak i det uansett. Hva da med å lære de unge om alkohol og lære dem å drikke alkohol med måte ? Så kan vi kanskje få bort «misbruk» av alkoholen.
  Jeg syns det er snedig at Norge med så høye aldersgrenser ikke tenker på andre ting … som

  – Du må være 18 for å kjøre bil og sendt ut i krig, men ikke kjøpe sprit
  – I andre land f. eks cuba har de ikke noen aldersgrenser, der har jeg hørt at 8 år gamle barn KAN kjøpe en flaske øl, uten problemer .. bare de har penger til ølen og når over disken.

 • Dagens sitat

  The argument for liberty is not an argument against organization, which is one of the most powerful tools human reason can employ, but an argument against all exclusive, privileged, monopolistic organization, against the use of coercion to prevent others from doing better.

  — F.A. Hayek
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter