Redusert skjenketid ga mer ungdomsfyll

av | 28. januar 2009 kl. 12.16 | 2 kommentarer

Undersøkelsen er svært mangelfull, men signalene ungdommene gir er i tråd med det Liberaleren har hevdet gjennom mange år; en liberal alkoholpolitikk er en god alkoholpolitikk.

Vadsø kommune har strammet inn skjenketidene, en sak Liberaleren omtalte 27. juni 2008.

Nå har NRK intervjuet jenter i 16-årsalderen som kan fortelle at det er flere privatfester i Vadsø-området etter at politikerne vedtok innstramningene. Vadsø er en gjennomsiktig by, der det er enkelt å orientere seg om de ulike tilbudene og privatfestene som arrangeres.


Kommentarer

 1. Arnt-Jacob Olufsen | 9. mars 2009 kl 23.18

  Vadsø Kommune – En Gjennomsiktik kommune.

  Desverre fikk politikerne det som de ville. Moe som jeg og sikkert mange andre er meget missfornøyd med.
  Hadde folk vært flinkere til å demonstrere mot saker man er missfornøyd med hadde vi kanskje fått det som vi ville. Skjenkedebbaten som sto på som best i fjor sommer 2008, ga mange ulike synspunkter både for- og i mot.
  Etter det ble vedtatt av formannskapet i Vadsø Kommune om at det ikke skulle være lov til å servere alkohol etter klokken 0200 på freadager og lørdager. Så har folk fortsatt ikke kommet noe tidliger ut. Tvert om heller seinere. Dette har ført til at det har blitt mer ungdomsfyll, mer husbråk der stadig flere ungdommer å enn del eldre folk har vært til stede.

  Dette er jo noe som politikerne ville prøve å unngå med å nettopp redusere skjenketiden.

  Jeg mener at skjenketider burde være noe som er helt inviduellt fra kommune til kommune.

  Så «keep up the good work!»

  mvh

  Tildigere bartender – Vadsø

 2. jan Tore Fladvad | 22. oktober 2009 kl 23.19

  I en rapport fra SIRUS (som er brukt som politikkgrunnlag) påstås det at i Trondheim driver 80 % av skjenkestedene med overskjenking og enda fler skjenker mindreårige. I undersøkelsen ble det brukt skuespillere som spilte fulle og / eller så unge ut, men ikke var det…

  Skjenkekontrollen i Trondheim i gjennomførte over 50 kontroller helga etter at denne rapporten ble framlagt og fant ikke et eneste tilfelle av overskjenking eller skjenking til mindreårige. Hadde jeg levert et så dårlig stykke “forskning” som dette til grunnfag i statsvitenskap så hadde jeg strøket. Les rapporte og tenk sjøl. Den er stappfull av feil og mangler. Den som ikke tror meg kan ta kontakt med leder for skjenkekontrollen i Trondheim Gunnhild Donali.

  Volden (eller mer presist: antall anmeldelser) har gått like mye ned i omtalte periode også i de byene som ikke innskrenket skjenketia, eks Moss med -26 %. I Trondheim viser politiets anmeldelsstatistikk at volden går ned uansett tid på døgnet.. pussig det – det skjenkes 1 time mindre og trønderne slår mindre kl 13 på dagen…

  Dette er et velregisert bestillingsverk fra Storberget (avholdsmann).

  I Trondheim går nå 60 % av drosjeturene på natta til nachspiel og illegale nattklubber. (mot 30 % med 3 stenging), tror nok at det total konsumert mengde har økt – den er bare flyttet utenfor kontroll og verdiskapning! I Trondheim driver flere MC klubber illegal skjenking hele natta. Var selv i et bryllup hvor det ble satt opp to busser til en Mc klubb etter at stedet vi var på stengte kranene. Mc klubben skjenket til 0800..

  Husk at 85 % av all alkohol drikkes utenfor skjenkesteder.
  Fra 1994 til 2004 har skjenkestedenes andel av skjenkesituasjonene gått fra 28 % til 19 %, dvs en reduksjon på 30 %. Politikerne og avholdsfolket burde være mer opptatt av å få skjenkinga inn i kontrollerte former enn å tulle med statstikk på den andelen (natt) som maks utgjør 2,5 – 3 % av konsumet.

  Hva gjorde de i New York for å komme volden til livs? De stengte ikke tilbudet til befolkningen, men sørget for politi i gatene, nattåpne domstoler og private fengsler med kapasitet til å ta imot alle lovbrytere. Gjorde du noe gærnt så ble du tatt, dømt og sendt rett til soning i løpet av få timer. Dette virket, men krevde at politiet måtte jobbe til ubekveme tider…

  I Trondheim (iflg politiets egen evaluering av ansvarlig vertskap) ikke brukt muligheten til lavterskel inngripen “da dette ville føre til mye papirarbeid”…..
  Utestedene ble også i 2002/2003 oppfordret til å anmelde alle lovbrudd de observerte, alle sakene ble henlagt, men bransjen leverte massivt med anmeldelser en periode, men gikk lei. Politiet har ikke villet opplyse om hvilken innvirkning dette har hatt på statistikken

  Videre så brukes maktbegreper som “all internasjonal forskning viser… sammenheng mellom kortere skjenketid og mindre vold…” Sirusrapport 2 2007 stadfester at “Utelansk forskning ikke kan benyttes på dette feltet da det norske drikkemønsteret er seregent” Noe vi som har reist litt også har oppdaget…

  Logikken blir den samme som “steng E6 så blir det ferre bilulykker”, hva med å bygge bra veier i stedet?

  Og ja, jeg jobber i restaurantbransjen i Trondheim og er stolt av det – og vi er oppgitte og lei av det bildet som framstilles i media.

  Trondheim er en snill stor landsby.. (jeg vet for jeg har jobbet i Oslo i 12 år), og der var heller ikke gjestene problemet, men alle gjengene og drittsekkene på gata kombinert med total mangel på tilstedeværelse fra politiet.

  Lurer på om Copernicus hadde overlevd i dag da alle dagens paver også hevder at jorda er flat..

  Med håp om en saklig debatt og mange hyggelige stunder på byen for alle.

  Jan Tore Fladvad
  Daglig leder
  Dråpen Solsiden og barmuda

 • Dagens sitat

  It is in war that the State really comes into its own: swelling in power, in number, in pride, in absolute dominion over the economy and the society.

  — Murray N. Rothbard
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter