Vil øke valgoppslutningen

av | 30. januar 2009 kl. 19.30 | 4 kommentarer

Gjennom vedtak ønsker regjeringen å øke oppslutningen ved valg. Det er enklere sagt enn gjort.

Økt tilgjengelighet skal sørge for at flere bruker stemmeretten, ifølge forslag som kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa har presentert i dag.

Skribenten, som bor i Nordkapp kommune, har sett på tallene for kommunevalgene i 2003 og i 2007 i hjemkommunen. I 2003 var det mulig å stemme på søndag og mandag i valglokalet. I 2007 var det valg kun på mandagen. Hvis prinsippet om at økt tilgjengelighet gir bedre valgdeltakelse stemmer, skulle oppslutningen i 2003 vært betydelig bedre enn i 2007. Slik var det ikke, ifølge Radio Nordkapp.

Ja gjerne mer politisk engasjement i befolkningen, men den største oppgaven har partiene og politikerne. At ”alle” fronter mange av de samme løsningene frister ikke liberalister til å stemme ved stortingsvalget 14. september i år.


Kommentarer

 1. Erik Sandal | 30. januar 2009 kl 23.10

  Liberalister med adresse Oslo bør la seg friste til å stemme DLF ved valget i høst!

 2. Weedar | 1. februar 2009 kl 14.05

  Erik Sandal: Hver gang jeg har lyst til å stemme DLF, setter jeg meg og leser partiprogrammet. Og jeg er så enig, så enig! Så kommer jeg til seksjonen om religion. Selvfølgelig er jeg helt enig i at folk får finansiere sitt eget trosliv.

  Men hvorfor DLF, et politisk parti, skal definere hva religion ER for noe, og erklære den for irrasjonell begriper jeg ikke. Deretter kommer en referanse til den skade religion angivelig har påført samfunnet opp gjennom tidene. Dette er en så urettferdig og ikke minst ensidig karakteristikk av religion at jeg rett og slett blir forbannet!

  Det vil ikke ta mange minuttene med historielesning for å nyansere bildet en smule, men det er så mye enklere å holde på fordommene!

  Problemet er vel at partiet har arvet Ayn Rands hat ovenfor religion og selv er blitt irrasjonellt og fordomsfylt i sin kritikk av andres livssyn.

  Jeg vil selvfølgelig ikke innskrenke ytringsfriheten i dette eller noe annet spørsmål. Men folk som insisterer på å mobbe meg fordi jeg tror at en ordnet virkelighet hvis lover og konstanter er balansert på en knivegg for å tillate liv, har sitt opphav i en bevissthet i stedet for at «det bare er sånn», får ikke min stemme, selv om de kaller seg liberalister.

  Vi ser samme religionsfiendtlige tendens på liberaleren, med Bjørn Magne Solvik som erklærer at det er et demokratisk problem at politikere tror på Gud. Folks tro på Gud er et argument for en mindre stat, blir vi fortalt.

  Dette er et opplagt meningsløst argument som i stedet viser hvor tolerant Bjørn Magne Solvik EGENTLIG er. En trenger ikke være tolerant for å ville ha friheten til å gjøre eller mene det en selv liker (sex, drugs & rock’n roll er gjengangere på liberaleren)…

  I en kommentar under samme artikkel forsvares tøvet ved at troen på Gud tydeligvis leder til et ønske om å stjele skattebetalernes penger, til å finansiere en statsstyrt religion!

  For det er ikke slik at staten vil ha DNK for å ha kontroll over dens meninger. Neida! Slett ingen irreligiøse politikere som er redde for kirken som ideologisk motstander. Det er «kristenfanatikere» og «mørkemenn» på stortinget som fryder seg over at Trond Giske dikterer hva Gud til enhver tid skal få lov til å mene.

 3. Bjørn Magne Solvik | 1. februar 2009 kl 15.02

  Weedar, politikerne har gjort kristendommen større enn den bør være. Det er ikke bare i Norge politikerne har påvirket i religionsspørsmål.

  I Norge har vi en statskirke, der politikerne sier at kristendommen er det rette. Vi har/hadde skattefinansierte barnehager og skoler med en kristen formålsparagraf. Vi har en statskanal med radio og TV, som er skattefinansiert gjennom lisensordningen, som overfører direkte fra gudstjenester og sender andakter. Alt dette påvirker borgerne, og jeg ønsker ikke å bidra til en stat som videreformidler noe jeg ikke tror på. Derfor er religion en god grunn til å redusere statens størrelse kraftig.

  Weedar, det er ingen liberalister vil nekte deg din tro. Men vi ønsker ikke at staten skal forfordele noe fremfor noe annet.

 4. Weedar | 2. februar 2009 kl 13.28

  BMS: Og jeg er hjertens enig i at statskirke og religionsfavorisering er en uting. Men det er ikke slik at en religiøs tro automatisk fører til slikt. Det er ingen mangel på folk som ikke tror men likevel vil ha en statskirke for å utøve kontroll over hva den får lov til å mene.

  Staten har ingenting med folks livssyn, enten det er et ateistisk eller religiøst livssyn. Men at enkelte stortingsepresentanter er religiøse er ikke et problem i seg selv.

  Statskirken er stor på papiret, ja. Men ta en tur innom en hvilken som helst norsk kirke når det ikke er dåp eller konfirmasjon der og se hvor tom kirka faktisk er…

 • Dagens sitat

  I can remember way back when a liberal was one who was generous with his own money.

  — Will Rogers
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter