Alarmen går i FrP

av | 26. februar 2009 kl. 18.45 | 5 kommentarer

Geir Almåsvold Mo, generalsekretær i FrP, advarer fremskrittspartipolitikere mot en gruppe på Facebook.com. Så mye pes som FrP får i media, er advarselen på sin plass.

For en tid tilbake ble det opprettet en gruppe på nettsamfunnet som hadde navnet Nei til mer islamisering av Norge. Nå har gruppen endret navn. Det nye navnet er Vi som har blitt lurt med i en rasistisk gruppe. I gruppen er det lite informasjon, men mange har meldt seg inn som medlemmer. Generalsekretær Almåsvold Mo, er tydeligvis og naturlig nok bekymret over at mange FrP-politikere er medlem av gruppen fordi Siv Jensen har frontet nei til islamisering av Norge de siste dagene.

–Den gruppa er opprettet av noen som er ute etter å henge ut folk som rasister. Jeg oppfordrer innstendig alle som er med her til å spre dette og melde seg ut sporenstreks, er meldingen generalsekretæren har sendt ut på Facebook.com i dag.

Vi som er uenige med FrP og som ønsker et flerkulturelt samfunn, må vinne debatten gjennom argumentasjon. Luring og falsk spill på nettet er ikke rett medisin for en god politisk kamp.


Kommentarer

 1. Eivind Knudsen | 26. februar 2009 kl 20.48

  De som har laget denne gruppen har åpenbart ikke kunnskaper nok om problemene til å kunne argumentere godt nok for sitt eget syn og mot FrP’s syn. Jeg registrerte selv at gruppen fantes der, men unnlot å melde meg inn fordi jeg følte gruppen så bare halvparten av problemet. Fokuset på islam var for ensidig.
  I det siste har vi sett at religiøse synspunkter har blitt en stadig viktigere premissleverandør i offentlig debatt. Dette gjelder ikke bare Norge, og det gjelder ikke bare islam. Tenk på Israel-Gaza-konflikten og USA under Bush. Her har religionen blitt brukt som viktig premiss, hvilket gjør debatten omsonst for alle oss som ikke tror på hverken Gud eller Allah, men som setter vår lit til Darwin og multiplikasjonstabellen.
  Det hadde vært interessant å se en debatt om følgende spørsmål: Hvilken vekt skal det legges på religiøs argumentasjon i den offentlige debatten? En slik debatt hadde måttet omfatte såvel muslimsk som kristen og jødisk innflytelse. Det er ikke usannsynlig at debatten ville ha fått et preg som ville utfordre mange religiøse, og det tør ikke Siv Jensen (eller noen andre bortsett fra HF kanskje) utsette seg for. Det er synd. Politikk handler om fornuft, religion handler om tro. Politikk handler om vitenskap og empiri, religion handler om hvilken vekt en legger på ikke-empiriske fenomener. De to tingene må holdes strengt adskilt.
  For noen tid siden kom det et forslag fra en fraksjon innenfor Høyre-systemet som ville oppheve ordningen med helligdager. Jeg synes ikke det er noe dårlig forslag. Hva folk tror på, bør ikke staten stikke de røde klørne sine borti. Om en person vil ha fri på Jesu fødselsdag, på Darwins fødselsdag eller under Ramadan, bør være opp til den enkelte og hennes arbeidsgiver.
  Det er ikke noe argument at «slik har vi alltid hatt det». Dårlige tradisjoner er til for å brytes.
  Det lyktes de gamle venstreliberalere å slå bena under den kristne formynderstaten. Fremskrittsvennlige grupperinger vil om kort tid ha slått bena under den sosialdemokratiske formynderstaten. Vi må da unngå å få en ny formynderstat, enten den er motivert av politikk eller religion.

 2. Martin | 27. februar 2009 kl 20.46

  «Vi som er uenige med FrP og som ønsker et flerkulturelt samfunn (..)»

  Åh herlighet, slutt med sånn tåpelig retorikk da. Frpere kan da være for det flerkulturelle samfunn som alle andre, men de anerkjenner de problemene vi kan få med en for snillistisk integreringspolitikk.

 3. Eivind Knudsen | 27. februar 2009 kl 21.41

  «Et flerkulturelt samfunn»? Eksisterer samfunnet da? Jeg trodde det bare eksisterte enkeltindivider.

 4. Bjørn Magne Solvik | 27. februar 2009 kl 23.04

  Martin, det finnes helt klart personer i Fremskrittspartiet som har en liberal holdning til innvandring, men det er ikke partiets syn. Viser til Stortingsgruppens innvandrings- og integreringsutvalg fra juni 2007.
  Link: http://www.frp.no/filestore/v2.8-Dok8-Innvandringogintegrering.pdf

 5. Remi | 28. februar 2009 kl 17.18

  Slik som jeg har fått med meg ga gruppehaveren administrator-status til en annen, og han endret navnet på gruppen.

 • Dagens sitat

  The argument for liberty is not an argument against organization, which is one of the most powerful tools human reason can employ, but an argument against all exclusive, privileged, monopolistic organization, against the use of coercion to prevent others from doing better.

  — F.A. Hayek
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter