Valgresultatet betyr ingen ting – monopolet består

av | 19. mai 2009 kl. 18.57 | 1 kommentar

Uansett hva valgresultatet blir etter høstens stortingsvalg, vil det norske spillmonopolet bestå som i dag.

Kun Fremskrittspartiet og Venstre vil åpne opp monopolet. Regjeringspartiene, Høyre og Kristelig Folkeparti ønsker ikke å gjøre endringer. Det betyr at Norsk Tipping får råde grunnen alene, med velsignelse fra politikerne. Det statlige selskapet vil få konkurranse på internett og via ulike ulovlige spilleklubber. En del politikere vil tette hullene gjennom nye reguleringer, blant annet gjennom et forbud mot å foreta betalingstransaksjoner til spill og selskap som ikke har fått konsesjon av myndighetene.

Norsk idrett har drevet betydelig lobbevirksomhet de siste månedene for å videreføre en proteksjonistisk spillpolitikk. Ifølge Sportsanalyse.no, har idrettstoppene besøkt programkomiteene, partiene, partiledere og noen av landsmøtene. Sportsnettstedet legger også vekt på mobilisering av et betydelig nettverk bestående av er toppidrettsutøvere, idrettskretser og idrettsråd.

Det er tragisk at kun Venstre og FrP forsvarer konkurranse på dette området. På mange andre felt ønsker moderne politikere at borgerne skal få valgmuligheter, men ikke når det gjelder å spille for egne penger. For Liberaleren er linjen som flertallet følger, fullstendig ulogisk.


Kommentarer

 1. bigboyen | 19. mai 2009 kl 20.07

  Det er jo ikke overraskende at krf står for denne politikken, men at Høyre gjør det er helt uforståelig.

  Men uansett har det vel bare blitt valgflesk, man så jo hvordan det har gått med Sverige hvor de borgelige skulle fjerne spillemonopolet. Det er rett og slett for mye penger inn i statskassen til at man kan stole på noen politikere i slike spørsmål.

 • Dagens sitat

  Why are some places prosperous and thriving while others suck? It’s not a matter of brains. No part of the Earth (with the possible exception of Brentwood) is dumber than Beverly Hills. and the residents are wading in gravy. Meanwhile in Russia, where chess is a spectator sport, they’re boiling stones for soup.

  — P. J. O’Rourke
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter