Karine Lien Skaret – et lyspunkt!

av | 23. mai 2009 kl. 17.08 | 3 kommentarer

Ett av høydepunktene på landsmøtet til Fremskrittspartiet, var talen til unge Karine Lien Skaret. Hun fikk både delegater, gjester og seere på internett i godt humør.

Hun talte uten manuskript. Hvis hun likevel hadde manus, var det godt pugget på forhånd. Hun struttet av godt humør og sjarm. Hun var en fargeklatt fra talerstolen på landsmøtets 2. dag.

Hun brukte innlegget på skolepolitikk, og lærere spesielt. Hun mener elevene må få evaluere lærerne. Hun sammenlignet lærerne med fotballspillerne. Gode spillere får godt betalt. Spillere som er middels god, får en grei lønn. Mens dårlige spillere ikke får kontrakt i toppklubber. Hun sammenlignet generalsekretæren i fotballforbundet med en rektor. Generalsekretæren bestemmer ikke hvem som er god eller dårlig, og den administrative lederen i fotballforbundet bestemmer heller ikke spillerlønningene. I fotball er det, i liberalistisk ånd, desentraliserte forhandlinger og det betyr at en klubb har muligheten til å skaffe seg gode spillere og det er konkurranse klubbene imellom. Et sånt system ønsker den munnrappe fremskrittspartipolitikeren også i utdanningssektoren.

For skribenten var Karine Lien Skaret, en helt ukjent politiker. Hun innehar 4. plassen på stortingslisten til Hedmark FrP. Elverum-jenta er spennende, og det skal bli gøy å følge hennes karriere både i FpU og FrP.


Kommentarer

 1. sørlending | 23. mai 2009 kl 18.45

  Ei merkelig sammenligning hun brukte. Generalsekretæren i Norges Fotballforbund burde jo heller bli sammenligna med Kunnskapsministeren i regjeringa. Rektoren på en skolen kan en da sammenligne med hovedtreneren, manageren eller sportsdirektøren i en fotballklubb. Hun meiner nok neppe at rektorene ikke skal ha noe med lærerlønningene å gjøre?

 2. Nyx | 23. mai 2009 kl 19.46

  Muligens et politisk talent der.

 3. Bjørn Magne Solvik | 23. mai 2009 kl 19.46

  Sørlending, hun mente nok at det bør bli enklere å sparke lærere som ikke er flinke nok. At hun trakk frem fotball, tolker jeg som hun ønsker desentraliserte lønnsfastsettelse, helt uavhengig av hvilket skolesystem vi snakker om.

  Med desentralisert lønnsfastsettelse, mener jeg en avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

 • Dagens sitat

  The best helping hand you will ever find is at the end of your own arm.

  — Unknown
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter