Har politiet lite ressurser?

av | 26. mai 2009 kl. 17.46 | 11 kommentarer

Spørsmålet kom i formiddag på en e-post fra en person tilknyttet NORMAL.

Leseren reagerer på at politiet dukket opp hos Maria Eliassen, ei dame det var fokus på i går fordi hun ble intervjuet i programmet ”Studio FEM”. Hun hadde brukt et ulovlig rusmiddel før opptaket ble gjort.

–Selvfølgelig hentet de meg fordi jeg hadde vært på tv. Men det er rart, det er et år siden jeg sto frem første gang, så jeg skjønner ikke hvorfor de gjør en sak av det nå, sier Eliassen til Dagbladet.no.

I går innrømmet Mina Helene Hadijan, programleder i ”Studio FEM”, at også hun hadde brukt samme type rusmiddel som Maria Eliassen blir knyttet til. Hun kom med innrømmelsen i TV Norge-programmet, Spotlight. Liberaleren ringte opp Grønland politistasjon. Vi spurte om også Mina vil få besøk av politiet?

–Ingen kommentar, var svaret vi fikk.

Hvis politiet skal oppsøke alle som røyker hasj, vil det bli lite tid igjen til å gjøre andre oppgaver. Liberalerens forsiktige forslag, er at politiet blir tøffere i prioriteringen av egne arbeidsoppgaver.


Kommentarer

 1. Anonym | 26. mai 2009 kl 18.24

  Idiotisk heksejakt, og det beviser bare at politiet er autoritære fiender av demokratiet. Og rett og slett er de som regel ganske dumme også.

  Folk må ta urinprøver og risikerer å miste barna til det autoritære barnevernet dersom fiender kommer med påstander om hasjrøyking. Jeg kjenner en som ble angitt av kjæresten (som er nederlandsk og selv røyker hasj). Resultatet var at han måtte ta urinprøver i lengre tid eller risikere å miste barna. Det er snakk om helt vanlige, ansvarlige voksne mennesker. Skandaløst !!

  I Sverige er de ennå mer frihetsfiendtlige og autoritære, og NORMAL der har måttet legge ned etter å ha blitt plaget av politet over lengre tid (følger etter dem i bil hele dagen ol.). Dette er terror mot demokratiske organisasjoner.

  I Sverige plager de også musikere etc. på deres egne bransjetreff ved å tvangsnarkoteste dem. Det er helt sykt.

 2. Mikke | 26. mai 2009 kl 18.37

  Det som er positivt med denne saken er at den belyser ressurssløseriet politiets prioriteringer representerer, når de skal jakte på ufarlige borgere som stort sett følger loven bortsett fra et de liker å røyke et bestemt rusmiddel. Et rusmiddel som for øvrig ikke er på langt nær er like farlig som tidligere forespeilet. For ikke å nevne de sosiale konsekvensene av å gjøre ellers gode medlemmer av samfunnet til kriminelle, og derav bryte opp vannskaps- og familiebånd pluss limitere individets fremtidsutsikter samt omsorgsrett. Narkotikaloven i Norge er ikke bare absurd, den er direkte skadelig!

 3. Eirik | 26. mai 2009 kl 19.34
 4. Sverre | 26. mai 2009 kl 19.54

  Jeg foreslår at alle som har røyket hasj angir seg selv til politiet. Ikke drar ned på politistasjonen, men sitt hjemme å få de til å «prioritere» ressurser. Krev å bli fengslet; så får vi alle en 5 dagers ferie, og rettsvesenet får ihvertfall tenkt seg om.

 5. Pelle Penis | 26. mai 2009 kl 20.51

  Snakk om MAKTMISBRUK ! Slike overgrep burde alle som blir utsatt for annmelde til Spesialenheten for politisaker! For er det ikke slik at politiet har lover og regler å forholde seg til?
  Fakta:
  STRAFFEPROSESSLOVEN § 195.
  Når noen med skjellig grunn mistenkes for en handling som etter loven kan medføre FRIHETSSTRAFF(Fengsel), kan det foretas ransaking av hans person dersom det er grunn til å anta at det kan føre til oppdagelse av bevis eller av ting som kan beslaglegges eller som det kan tas heftelse i. Ganske så strengt altså….ikke tvil om at politiet bryter disse reglene DAGLIG! Har en godt voksen venn som ble stoppet med 1 ETT gram hasj i lomma mens han kjørte bil…1 døgn på glattcelle…Rassia hjemme hos kone og små barn mitt på natten, i et boligfelt…og straffen ble en bot på 2500 kroner! Er det riktig bruk av politiets “lille” budsjett å kaste folk på glattcelle,kjøre 2 biler med 8 ÅTTE betjenter 4 mil på natten, for en kriminell handling som kan gi en straff i form av 2500 kroner i bot? Vi snakker om det samme politet som ikke har ressurser til å rykke ut når noen har tømt huset ditt for verdisaker! De flest fatter at det er noe som ikke stemmer når det er snakk om mangel på ressurser fra politiets side….når man rykker ut med 3 TRE betjenter og en hund for å pågripe en puppedamen som sier hun har røyket hasj, ….eller tar jeg feil?
  Nå er det slik at røyking av hasj ikke blir straffet med fengsel…så da er det vel en ulovlig rassia puppedama ble utsatt for….!?

 6. Kjell | 27. mai 2009 kl 16.07

  @Pelle:
  Den slags maktmisbruk er ikke noe nytt. Politiet er over deg og kan gjøre akkurat hva som passer de. Klart de får ransakelsesordrer i hytt og pine med sine argumenter. Spaning utenfor hus som vitner om at guttegjengen samles i ny og ne og kommer ut sent på kvelden fnisete og røde i øynene må jo bety at det her er en fryktelig skummel hasjklubb med masse kriminelle gutter! Slikt kan man ikke akseptere i et samfunn der alle skal bruke alkohol!

  Selv fikk jeg oppleve en slik razzia. Jeg var 18 år og bodde hjemme hos min far. Politiet trampet inn i huset med skitne feltstøvler på og til min henvendelse om å ta av seg skoene inne fikk jeg til svar; nei, det er imot våre instrukser. «Men dere har skitne sko» prøvde jeg. Nytteløst og utrolig provoserende. Jeg ble satt i håndjern mens politiet gjennomsøkte huset med en lurvete bikkje. Politiet fant ikke en dritt bortsett fra en jakke som tydeligvis luktet cannabis og dette ga de «skjellig grunn» til å dra meg med til stasjonen for å urinere i en kopp under oppsyn av Bjarne betjent. Dette hadde de også rettsordre på så det hadde nok skjedd uansett om jeg hadde en jakke med cannabisluktpartikler. Da jeg hadde røyket hasj hos en venn noen dager før viste selvsagt urinprøven dette. For denne forbrytelsen fikk jeg en bot på kr. 4000 og en svart prikk på rullebladet. Jeg er nå nektet innreise i USA og er ukvalifisert for å jobbe i omsorgsyrker. Fra før har jeg aldri gjort noe kriminelt eller plaget noen andre mennesker. Nå er jeg stemplet som skurk for resten av livet. Forstå det den som kan. Min respekt for politiet og det norske rettssystemet er borte som dugg for solen.

 7. rigsby | 27. mai 2009 kl 16.15

  Pågripelsen er vel i beste fall tvilsom ihht gjeldende lovverk.Den siste tids fokus på å skjerpe konsekvensene for bruk av cannabis,bla ved bruk av bøter på 5-sifrede beløp,bekymringsmeldinger til barnevern,har vel muligens gjort at politiet statuerer et eksempel her.

 8. Espen | 2. juni 2009 kl 00.08

  Det som hvertfal kommer klart fram er at vanlige lover og regler ikke gjelder for disse «ubermenchene». Syns det er utrolig at mens politietet «slow-walker» alle sakene de har i en stille protest mot de «lave» lønnsnivåene klarer de fortsatt å prioritere slike saker som dette. Jeg hadde ikke felt en tåre om alle ansatte i politiet hadde falt om døde. De er dyr som opprettholder et primitivt syn på mennesker som jeg mener trekker hele vårt samfunn ned. JEG ER MER REDD FOR POLITIET EN HVILKEN SOM HELST KRIMINELL.

 9. Gunnar | 25. juni 2009 kl 16.56

  Klart at alle som liker hasj synes de som håndhever lover mot hasjbruk er klassepurk, idioter, duster og alt annet som kommer frem i disse innleggene.

  Og selvsagt har ikke hasj noen skadelige bivirkninger, ikke kokain heller eller noe annet narkotisk stoff heller om du snakker med en bruker.

  Fartsbøter ilegges gjennom å måle farten på alle som kjører forbi og sende en regning til de som bryter loven.

  Ergo kan en teste alle hasjhuer som går forbi og ilegge de det slår ut på testen for med en bot.

  Når en kan få 10.000,- i bot for å kjøre for fort på en øde veg over fjellet hvorfor ikke en bot på samme beløp for å røyke hasj.

  Enten må loven endres eller så må loven håndheves. Å angripe de som håndhever lovverket er et tegn på manglende gangsyn, kanskje etter for mye røyking av andre ting enn ren tobakk.

 10. Pelle Penis | 1. november 2009 kl 02.52

  Til Gunnar….Kan ikke du forklare oss «hasjhuer» hvorfor politiet lar heroinen flyte fritt i Oslos gater….? Forklar oss hvorfor det skal være fri flyt av alkohol…? Forklar oss hva som får deg til å bruke det dopet (JA du doper deg på alkohol Gunnar!) som som dreper flest mennesker i verden? Forklar oss hvorfor du vil kjøre fort på en øde vei på fjellet Gunnar….? Forklar oss med manglende gangsyn hvorfor hasj og kokain er farligere en alkoholen du ruser deg på? For en lite reflektert gutt du er…fristende å kalle deg lettere tilbakestående..av ren medlidenhet! GUNNAR for min del må kjøre hvor fort du vil på øde fjellveier…men spar oss med manglende gangsyn for flere hjernedøde innlegg ! Spring til nærmeste speil så skal du få se oe dumt…..

 11. Anonym | 1. november 2009 kl 07.02

  Det er forskjell på hasj og andre ulovlige rusmidler. Hasj kan ha en kraftig virkning hvis du ikke er vant til det, men det er mye mindre skadelig for kroppen enn alkohol og til og med kaffe. Det er umulig å dø av det eller få organskade, uansett hvor mye du inntar i løpet av en kveld. Folk som bruker for mye sovner bare.

  Kokain går det an å ta overdose av, men såvidt jeg vet har det ikke vært noen kokainoverdoser i Norge på flere tiår. Kanskje fordi kokainen som selges her i landet er blandet it mange ganger før den når sluttbruker, slik at den er ekstremt svak. Skjønner ikke at folk gidder å bruke penger på det en gang. Skal man teste skikkelig kokain så må man dra til søramerika eller en større amerikansk by.

 • Dagens sitat

  Hypocrisy is the vaseline of social intercourse.

  — Unknown
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter