Tromsø kommunestyre økte eiendomsskatten

av | 28. mai 2009 kl. 14.27 | 1 kommentar

Tromsø Arbeiderparti brukte eiendomsskattsaken i kommunevalgkampen i 2007. Det løftet er ikke verdt papiret det ble skrevet på.

–Vi beklager at vi må bryte et valgløfte, men alternativet til økt eiendomsskatt er å legge ned sykehjemsplasser og kutte i undervisningstilbud i grunnskolen, sa Aps gruppeleder Elisabeth Steen til NRK foran dagens kommunestyremøte.

Tromsø kommunestyre har vedtatt å øke eiendomsskatten. Det betyr at mange borgere i Tromsø må betale mer husleie på eget hus. Representantene fra Rødt stemte for forslaget, men har varslet lovlighetskontroll av vedtaket. Det er lite sannsynlig at Rødt vinner frem med klagen.

Tromsø-politikerne tok det enkleste valget, nemlig å øke skattenivået istedenfor å effektivisere kommunal sektor med privatiseringer og konkurranseutsettinger av en rekke tjenester.


Kommentarer

 1. Gudmund Jensen | 30. desember 2009 kl 22.13

  E er no en godt voksen mann, men har aldri i mitt lange liv opplevd en kommune så totalt i oppløsning som det vi nå er vitne til i Tromsø. Det finnes snart ikke ett eneste valgløfte som holder vann. Er det å vente at det blir politikerforakt. Det vi har sett i de siste årene er nedskjæringer og innskrenkinger i appsolutt alle kommunale tilbud. I tillegg har en med god samvittighet økt de skatter og avgifter som er mulig å øke. Kan ikke tro at disse politikerne kan regne med å få flere muligheter.Tror at jeg er i min fulle rett når jeg sier at det aldri noen sinne har stått værre til enn det det gjør nå i Tromsø kommune.

 • Dagens sitat

  In free countries, every man is entitled to express his opinions and every other man is entitled not to listen.

  — Unknown
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter