Ikke alle skryter flertallregjeringen opp i skyene

av | 3. juni 2009 kl. 13.52 | 5 kommentarer

Olav Gunnar Ballo, stortingsrepresentant for SV, kritiserer regjeringen. Han mener de rødgrønne kan ha gjort Stortinget til en politisk pølsebu.

Artikkelen er sendt ut fra NTB, og var blant annet på trykk hos Kommunal Rapport.

–Sakene er ferdig tygget når de kommer til Stortinget, og rommet for påvirkning er minimalt, mener Ballo, som, ifølge Kommunal Rapport, beskriver Stortinget som ”et ekspedisjonskontor for regjeringsvedtak, en slags rikspolitisk pølsebu”.

Mer påvirkning fra Stortinget hadde ikke vært så dumt. Det kan Liberaleren konkludere med etter at den rødgrønne regjeringen har stått for en forbudslinje på veldig mange felt de siste årene.

Olav Gunnar Ballo kommer fra Finnmark. Han har takket nei til renominasjon. Etter at stortingsperioden er over, blir Ballo direktør for Rettsmedisinsk institutt. Topplassen i Finnmark SV er overtatt av Kirsti Bergstø, tidligere SU-leder.


Kommentarer

 1. Sentrumskonservativ | 3. juni 2009 kl 16.52

  Synd at Stortinget mister Ballo, en av de få representanter som fortsatt evner å tenke prinsipielt (skjønt jeg ikke kan tilgi ham hans Dok12-forslag om å oppheve Lagtinget) omkring ulike saker, og gå imot strømmen i etiske spørsmål. Står valget mellom å lytte til Ballo og til såkalt konservative vulgærkommersialister i Høyre, er jeg ikke i tvil om hva jeg bruker tiden på.

 2. UK expat | 3. juni 2009 kl 16.55

  Jeg hadde vaert mer imponert hvis han hadde kritisert regjeringing for maktmisbruk i utdeling av offentlige lederstillinger til avdankede stortingskollegaer.

  Men det er vel for mye forlangt av Ballo, SV politikeren som visstnok var den beste kandidaten til hva som skulle vaere en apolitiske direktoerjobb i Rettsmedisinsk Institutt.

 3. UK expat | 3. juni 2009 kl 17.02

  Da en annen avdanket politiker ble direktoer av sjoefartsdirektoratet (ogsaa ‘tifeldigvis’ den best kvalifiserte soekeren). Saa tok jeg bryet med aa skrive til redaktoeren i en av landets stoerste aviser. Jeg foreslo at de tok frem Excel og kalkulerte akkurat hvor daarlige ‘vinnerodds# en kvalifisert men ikke-politisk kandidat hadde naar en ekspolitiker sto paa soekerlisten for den samme offentlige lederstillingen.

  Jeg fikk som svar at det var en interessant ide som hadde blitt diskutert i redaksjonen. Det var alt jeg har sett om saken. Det er synd, siden valget av offentlige ledere er den norske ‘korrupsjonen’ ingen i det politiske systemet har interesse i aa ta opp.

 4. A. | 4. juni 2009 kl 09.35

  Avdankede politikere blir ikke ansatt for sin kunnskaper i de fagområdene stillingene sorterer inn under men for deres solide viten og erfaring med hvordan A/S Norge fungerer. Ballo, Akselsen & Co. vil opptre som utmerkede lobbyister innad i systemet og vil ha større sjanse for at presset mot de bevilgende myndigheter til fordel for sine respektive offentlige etater havner hos de riktige personene i beslutningskjeden. Ansatte og øvrige interesserte som ønsker Rettsmedisinsk Institutt, Sjøfartsdirektoratet og andre offentlige organer med ex-politikere som øverste ledere, mest mulig kvalitativ og kvantitativ fremgang bør bare takke og bukke for utnevnelsene.

  En profesjonell likskjærer med blodflekker opp til ørene (slik vi har lært dem å kjenne etter uttalige kriminalserier på tv) eller en sjøkaptein med ramsalt vann i blodårene fra alle verdenshav vil i dagens offentlige Norge komme til kort som øverste ledere av sine respektive offentlige organer.

 5. UK expat | 4. juni 2009 kl 19.52

  Jeg er enig i at nivaaet av fagkunnskap ikke er hvorfor politikere deler ut offentlige lederstillinger til hverandre. Men selv om representasjon av sin organisasjon er viktig, saa er naa hovedoppgaven til en leder fortsatt aa lede. Hvis det virkelig er noedvendig at norske skattebetalere maa punge ut for interne lobbyistposisjoner, ja la oss gjoere nettopp dette. Lederposisjoner krever minimumkunnskap om fagomraadet og ikke minst kunnskap om aa lede. Det er mulig at enkelte politikere innehar dette, men aa sitte paa stortinget gir ikke automatisk ledererfaring.

  Blant millionene av nordmenn uten politiks erfaring finnes nok med mennesker med bedre lederegenskaper enn eks-politikere, folk som har studert lederskap og som innehar dyp forstaaelse innenfor feltene feks Sjoefartsdirektoratet dekker. Deres eneste bakdel er de ikke personlig kjenner politikerne som ansetter ledere. ‘Yrkesforbudet’ for ikke-politikere i konkurranse om offentlige lederstillinger er ikke bare dypt urettferdig men ogsaa svaert daarlig utnyttelse av den menneskelige kapitalen vi har.

 • Dagens sitat

  Life itself is the most wonderful fairy tale.

  — H. C. Andersen
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter