Forbudsstaten!

av | 4. juni 2009 kl. 11.48 | 7 kommentarer

Regjeringen vil stramme inn skjenkepolitikken!

I dag kan kommunene gi skjenkeplassene bevilling til klokken 03:00. Regjeringen ønsker å endre lovverket slik at det blir skjenkestopp klokken 02:00.

Ifølge nyhetsmeldinger som NRK har sendt i dag, vil forslaget bli sendt ut på høring i løpet av kort tid.

Forslaget medfører kun èn fordel, nemlig at alkoholpolitikk kan bli et tema i høstens valgkamp. Alkoholpolitikk bør være et godt tema for de ikke-sosialistiske partiene, foruten KrF, fordi det er enkelt å sette restriksjonene opp mot frihet, valgfrihet, mangfold og eiendomsrettigheter. En alkoholdebatt på riksdekkende TV vil være en gavepakke til Fremskrittspartiet.


Kommentarer

 1. b | 4. juni 2009 kl 13.04

  Dessverre vil ikke et borgerlig flertall garantere at dette forslaget stoppes siden KrF selvfølgelig vil støtte det. I tillegg har vel Høyre begynt å bli på gli når det gjelder innstramming av alkoholpolitikk, siden de mener at det «ser ut til å fungere».

  Dette er virkelig synd. Det er ikke lenger enn 2 år siden de borgerlige i Oslo snakket om å søke om lov fra Stortinget til å prøve ut utvidet (eller fri) skjenketid i noen soner i Oslo.

 2. bigboyen | 4. juni 2009 kl 14.44

  Det som er fantastisk er jo at representanter i regjerningen og på stortinget har så store tanker om seg selv at de mener at de vet bedre enn lokalpolitikere som daglig lever i kommunene og vet hvordan alkoholpolitikken fungerer.

  Når skal lokalpolitikere si stopp? Når skal de si at det er vår kommune og det er vi som bestemmer? Snart har vi over 400 kommuner som bare får lov til å drive med litt kulturpolitikk.

  Jeg er i mot at det skal være åpningstidslover, men jeg syns faktisk det er enda verre at lokaldemokratiet gang på gang blir angrepet,

 3. Jens Even | 4. juni 2009 kl 15.22

  Det er håp om at det kan være flertall i Stortinget for å beholde dagens skjenkeregler dersom dagens regjering faller. Selv om KrF selvsagt vil støtte enhver innstramming, kan det hende at SV snur når de ikke lenger er bundet opp i regjering. Mange av partiets velgere er urbane livsnytere som setter pris på en sen drink på byen.

  Derfor er det viktig at det blir flertall av partiene Venstre, SV, Høyre og Frp.

 4. ROTETE SIDE! | 5. juni 2009 kl 02.06

  Jeg vet ikke hvor jeg skal skrive det;
  greit at det er liberalt her på sida,
  men jeg skjønner ikke en dritt av hvor ting er!
  Rotete…

  Nettopp funnet denne siden, virker bra, men det at
  den er så rotete gjør at det pirrer litt mindre å klikke seg inn her. Konkurrenten er jo bare «et tastetrykk unna», som dem sier 🙂

 5. Pleym | 5. juni 2009 kl 06.55

  Vi bruker et verktøy for publisering som gjør at siden er delt i tre spalter.

  Hovedartiklene ligger til venstre, og tar de halve siden. Med mulighet for å kommentere under hver artikkel.

  Midtspalten har for tiden vår epostkampanje mot datalagringsdirektivet øverst, twitterkontoen vår nest øverst, og så følger en egen spalte kalt «kort sagt». Klikker du deg inn på hver enkelt artikkel her, er de også åpne for kommentarer.

  Spalten helt til høyre har sorteringsverktøy for innholdet på siden, informasjon om redaksjonens medlemmer, samt noen få lenker.

  Aller øverst er det en liggende meny med info om Liberalerens historie, den redaksjonelle linjen etc.

  Er dette så vanskelig, da?

 6. Bjarne | 5. juni 2009 kl 20.43

  Jeg må si meg enig personen over, Liberaleren er en rotete side og burde blitt pusset opp for lenge siden, ikke bare er den rotete, den følger tydelgvis ikke web standarene siden jeg i opera ikke greier å bla meg fram til side 2, den samme informasjonen kommer opp på side 2 som side 1 osv..Søket er også klebbete.
  Siden mangler:

  1. En ordentlig meny hvor man kan klikke på og få opp artikler om forskjellige tema
  2. En oversiktelig forside, slik siden er nå må den jo skremme bort mange siden frontsiden er veldig rotete
  3.Meny øvert hvor vi også kan velge imellom store artikeler til små innlegg slik at ting er litt mer delt opp og lettere og finne fram til.

  Men det dere først bør sette i gang med er å gjøre om på forntsiden, fordi den inneholder rett og slett for mye tekt rotete lagt sammen.

  Det er nesten så jeg har lyst til å tegne en skisse over hvordan siden burde sett ut, bare for å gi et eksempel på hvor mye bedre den kunne blitt med noen enkle knep.

 7. Pleym | 5. juni 2009 kl 20.54

  Vi tar med oss alle innspill, Bjarne. Ikke bare på temavalg og innhold, men også design.

 • Dagens sitat

  I can’t understand why people are frightened by new ideas. I’m frightened by old ones.

  — John Cage
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter