KrF alene – heldigvis

av | 17. juni 2009 kl. 12.05 | 4 kommentarer

Kristelig Folkeparti var det eneste partiet som ønsket innstramninger i bevillingspolitikken i kommunene. Det er fortsatt mulig å få skjenkebevilling til klokken 03:00.

Resultatet av drøftingene ble at politikerne samlet seg om et forslag om å be regjeringen samarbeide med kommunene om å gjennomføre prosjekter om opplæring av personale i alkoholloven og konflikthåndtering.

En lite liberal alkoholpolitikk forblir uendret de neste årene. Denne gangen jubler Liberaleren for uendret kurs.


Kommentarer

 1. Even | 17. juni 2009 kl 12.39

  Du har glemt at Regjeringen nettopp varslet at de vil gå inn for en innstramming til 02.00. Derfor er ikke KrF alene, men en del av et flertall i nasjonalforsamlingen som heldigvis setter solidariteten med de 200 000 barna som sliter med fulle foreldre først.

 2. Bjjørn Magne Solvik | 17. juni 2009 kl 13.41

  Even, vi har ikke glemt det. Tvert imot omtalte vi saken for kort tid siden.
  Link: http://www.liberaleren.no/2009/06/04/forbudsstaten/#more-6166

  Det er på bakgrunn av denne saken at det var positivt at KrF ble stående alene. Utelivsbransjen står for en liten del av alkoholkonsumet. Det er å tro på julenissen at det blir mindre konsum gjennom kortere skjenketider.

 3. bigboyen | 17. juni 2009 kl 17.10

  Jeg blir faktisk forbanna over slike uttalelser som den fra Even. Sette seg på barna side? Er det virkelig å være på barna side å, i stede for å ha alkoholomsetning i det offentlige rom med både kunnskapsrik betjening og vakter, ønske mer bruk av alkohol i hjemmene? Om Even virkelig tror at det blir mindre drikking når det stenger klokken to, så er det fullstendig naivt. Det er to andre mulige senarioer, folk blir full tidligere og gjerne kanskje mens barn enda er våkne. Eller det blir mer populært med nachspiel, altså private fester i hus hvor det kan være barn i.

  Liberaleren hadde jo et oppslag i vinter om Vadsø som har kuttet åpningstidene, utslagene tydet vel mer på at min virkelighetsbeskrivelse er riktig og ikke din Even. Hvorfor støtter du, Even, en politikk som medfører større risiko for overgrep mot barn?

 4. IvarE | 18. juni 2009 kl 14.26

  Nå er vel det å trekke barna inn i denne diskusjonen en fullstendig avsporing.
  Det var illusjonen om at det blir mindre gatefyll av at alle dyttes ut døren på samme tid som var begrunnelsen for forslaget.

 • Dagens sitat

  The idea that ‘the public interest’ supersedes private interests and rights can have but one meaning: that the interests and rights of some individuals take precedence over the interests and rights of others.

  — Ayn Rand
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter