SV og Venstre scorer godt på miljø

av | 22. juni 2009 kl. 15.23 | 2 kommentarer

Miljøjournalen gir drahjelp til blant annet SV. Partiet der Kristin Halvorsen er partileder har den beste miljøpolitikken, viser en undersøkelse.

Tett bak SV kommer Venstre. Det skiller 1,5 poeng mellom partiene. Det er Høyre og Fremskrittspartiet som får dårligst uttelling i undersøkelsen med henholdsvis 10 poeng og 5,5 poeng.

Det var mulig å oppnå 25 poeng i undersøkelsen.

Miljøjournalen er et månedsblad. Utgiver er Norges Naturvernforbund.

Nå trenger det ikke å være en hedersbevisning å være best på miljø, fordi Norge tar inn mange miljøkroner som politikerne bruker til å subsidiere velferdsstaten. Når SV argumenterer for ulike miljøavgifter, er det fordi stortingsgruppen til partiet trenger mer penger til å finansiere alt fra barnehager til landbrukssubsidier.


Kommentarer

 1. Torkild Strandvik | 23. juni 2009 kl 14.12

  Det er interessant å se hvordan Naturvernforbundet utelukkende har presset partiprogrammene gjennom sin egen kvern og definert hvem som er best basert på sine egne kriterier uten å se helheten i partiprogrammene.

  De nevner for eksempel ikke med et eneste ord at Venstre vil legge om skattesystemet fra rød til grønn skatt, dvs redusere skatt på arbeid og øke avgifter på forurensing for å stimulere folk til mer miljøvennlig adferd.

  Samtidig synes åpenbart Naturvernforbundet at det er helt ok å kjøpe seg avlat gjennom klimakvoter som er SV sin strategi for å redusere klimagassutslippene i Norge.. vi skyver bare problemet videre til andre land. Det er ikke klimagassutslippene i Norge som er problemet, men globalt. Vi må rett og slett slippe ut mindre klimagasser, ikke bare lage fancy mekanismer for å flytte utslippene.

 2. Øyvind Treider Olsen | 24. juni 2009 kl 12.50

  SV stemte for utbygging av Goliat i Stortinget. Et skikkelig bra miljøtiltak,så jeg skjønner godt at partiet skårer høyt………….

 • Dagens sitat

  The libertarian creed rests upon one central axiom: that no man or group of men may agress against the person or property of anyone else.

  — Murray Rothbard
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter