Bloggstafetten dag 13

av | 27. juli 2009 kl. 19.36 | 3 kommentarer

Bloggstafetten mot datalagringsdirektivet nådde 100 deltagere forrige lørdag, og vi nærmer oss 150. Stafetten omtales som eksempel på bruk av sosiale medier. Nye bloggere kommer til, gamle minner om temaet, og noen skriver også innlegg i papirutgavene av avisene. På twitter blir både stortingskandidater, statsråder og statsministeren selv utfordret på hvor det blir av regjeringens standpunkt til datalagringsdirektivet. Hadde det vært bedre for oppslutningen om vi kalte det overvåkningsdirektivet? Det har Bjørn Stærk gjort.

Igår skrev Bjørn Stærk om direktivet på sin blåblogg hos Dagbladet. Han valgte da bevisst overskriften overvåkningsdirektivet. Stærks bloggpost, som absolutt er verdt å lese, og i skrivende stund har 34 leserkommentarer, svarer en kjent forsvarer av direktivet (George Gooding) slik: «Ordet er brukt bevisst, og jeg ser ikke hvorfor du reagerer på det. Eller blir det overvåkning først i det noen leser dataene som er samlet inn? Dagens og framtidens overvåkning skjer vha automatisk innsamling av store datamengder, ikke overvåkere som personlig følger med på hver detalj. Om du allikevel ikke regner dette som overvåkning, trenger vi et annet ord for det, men uavhengig av ordvalg er det fremdeles en farlig praksis som reduserer personvernet.»
Og: «Tilsvarende er “datalagring” et ord som utløser en apatisk reaksjon fra folk, til tross for trusselen det utgjør mot privatlivet vårt. All overvåkning er i bunn og grunn datalagring. Hva kan vel være farlig med litt datalagring? Jeg forklarte i innlegget hvorfor jeg tror det er farlig å lagre så mye data om mennesker.»

Twitrebloggen er blant nye deltagere i bloggstafetten

I dagens Østlendingen har Aurora Furuseth, stortingskandidat før Miljøpartiet De Grønne i Hedmark et innlegg om direktivet (scroll nedover!)

Hildring har tidligere sluttet seg til bloggstafetten, og benytter anledning til å minne om den
Det samme gjelder And the world tosses

Bloggeren Politisk ukorrekt er med

Vox Populi svarer Hablog, som er kritisk til bloggstafetten

Redaksjonens fyrtårn på Nordkapp, Solvik, har i sin blogg fokusert på at stortingsrepresentant Vera Lysklætt (V) støtter stafetten. Solvik er igang med pr. epost å utfordre partienes stortingskandidater i Troms og Finnmark.


Kommentarer

 1. George Gooding | 27. juli 2009 kl 23.02

  Hadde jo vært kjekt om begge sider av den samtalen var omtalt da, Per. Mitt resonnement for hvorfor det er ulogisk og feilaktig å kalle dette overvåkning bør få like mye «spalteplass» som det Stærk mener, eller?

 2. Pleym | 27. juli 2009 kl 23.41

  Jo, vi kan godt overføre debatten hit.

  Liberaleren har påtatt seg å sørge for å holde oversikt over deltagere, presseomtale og andre sider ved bloggstafetten.

  Et punkt i dagens oppsummering var altså om vi bør bruke begrepet overvåkningsdirektivet fremfor datalagringsdirektivet. Ikke å ta hele debatten over hit.

  Poenget i debatten mellom deg og Stærk er at du mener motstanden mot direktivet er basert nærmest på uvitenhet og skremselspropaganda. Jeg mener Stærk har gitt deg et solid svar.

  Slik Vox har gitt Hablog et solid svar.

 3. George Gooding | 28. juli 2009 kl 00.12

  Stærk har gitt meg et svar, men det er ikke solid når han fremdeles ikke klarer å svare meg på om han anser dagens situasjon som overvåkning, noe det ikke er, som undergraver hele grunnlaget for å bruke betegnelsen.

  Ja, motstanden mot direktivet er nesten uten unntak basert på feilinformasjon, uvitenhet, og skremselspropaganda. Det har både du, han, og andre gitt bevis for når dere fronter snakkepunkt som ikke tåler en kritisk gjennomgang.

  Hvis du ser kommentaren min til Vox sitt innlegg, ser du mer av det samme. Desinformasjon spres fra den ene til den andre, selv om jeg har påpekt det en million ganger.

 • Dagens sitat

  My opinions may have changed, but not the fact that I am right.

  — Ashleigh Brilliant
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter