Marit Breivik eller Marcello Lippi?

av | 27. august 2009 kl. 15.30 | 1 kommentar

Medlemmene i Liberalerens redaksjon hadde valgt Marit Breivik som trener, fordi hun aksepterer at menneskene er forskjellige.

I dag er det et pussig oppslag i VG. Marcello Lippi, den italienske landslagssjefen i fotball, vil ikke tillate et homofilt par på landslaget. Argumentet han bruker, er at et homofilt par vil være en stor skandale og en slik tenkt situasjonen vil gi stor oppmerksomhet rundt spillerne. Skribenten aner ikke hva Lippi regner som en skandale, men det er mulig konservative sportsjournalister ville gått amok i Italia om to av spillerne var et par.

I Norge har det vært landslag med to lesbiske spillere som er et par. Det var Marit Breivik som hadde ansvaret for håndballspillerne. Det var ingen skandaler rundt Katja Nyberg og Gro Hammerseng. Spillerne fikk riktig nok en del oppmerksomhet, men mest på grunn av skader og på grunn av prestasjonene på banen.

Det er på tide homofili blir akseptert, også i fotballbevegelsen.


Kommentarer

 1. Historiker | 27. august 2009 kl 23.31

  Medlemmene i liberalerens redaksjon hadde nok ikke fått særlig lang fartstid i noe klubbstyre…

 • Dagens sitat

  Scout: Kid dressed like an idiot led by a an idiot who’s dressed like a kid.

  — Ambrose Bierce
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter