Skremmende!

av | 9. september 2009 kl. 12.05 | 6 kommentarer

Vigrid fikk 11 prosent av stemmene på Ål vidaregåande skole, og oppnådde 3,9 prosent i Buskerud fylke ved årets skolevalg.

–Dette er en skremmende utvikling, sier DLF-politiker Onar Åm til Liberaleren.


Kommentarer

 1. Tore W. Tvedt | 9. september 2009 kl 12.25

  Det eneste skremmende ved dette valget var hvordan SOS Rasisme fikk lov til å herje på skolene med aksept av skolene og støttet av media.

 2. Onar Åm | 9. september 2009 kl 12.38

  Jeg er for så vidt enig at SOS Rasisme (som er styrt av stalinist-gruppa Tjen Folket) er minst like skremmende som Vigrid. Vi liberalister har dannet et alternativ til SOS Rasisme, nemlig Stopp Nazismens fremmarsj på Facebook:

  http://apps.facebook.com/causes/319116

 3. piris | 9. september 2009 kl 17.31

  Hva har disse organisasjonene på et skolevalg å gjøre ?

 4. Leirbag | 9. september 2009 kl 17.41

  Vel, Vigrid er der i form av politisk parti/organisasjon.

  SOS Rasisme er der kun for å lage kvalm og gjøre sitt ytterste for at Vigrid ikke skal få benytte seg av ytringsfriheten (som jeg tør vedde på at SOS Rasisme ikke er for, enda de er verdensmestre til å benytte seg av den selv)

  Ellers er hele skolevalget latterlig og uten mål og mening spør du meg. Jeg husker vi hadde skolevalg engang i tiden hvorpå Trond Giske var der som representant for AP. Det eneste han gjorde var å komme med små, usaklige (og av til tider usmakelige) kommentarer om andre partier og hva de hadde sagt/gjort før i tiden.

  Ikke at dette er noe nytt innen politikkens verden (eller Trond Giskes for den saks skyld). Det er bare så mye mer ekstremt ved skolevalg enn ellers innen norsk politikk og media.

 5. Bjørn Stærk | 9. september 2009 kl 17.48

  Neh, det er nok bare tullestemmer.

 6. Gullstandard | 9. september 2009 kl 21.58

  SOS Rasisme er ikke på noen måte tilhenger av ytringsfrihet, nei. Ei heller Vigrid.

  Men ytringsfrihet er et nødvendig gode, noen ganger kan det se ut som et nødvendig onde, men likefullt nødvendig.

  Det er nødvendig at Vigrid kommer til orde, og får synt seg frem. Det er nødvendig for å høre med deres egne ord hva de mener eller hevder, og for å sette dem til veggs for tøyset deres. Dessuten er det vanskelig å fremstå som en imponerende trussel mot det dekadente demkoratiet som de så gjerne vil, når man ser dem live.

  Ytringsfriheten til Vigrid er ikke noe som jeg motstridende innrømmer dem, fordi vi «må». Jeg insisterer på at Vigrid skal ha ytringsfrihet, fordi det fremmer min sikkerhet ved at de eksponerer seg, og blir blottstilt og deretter avfeid.

  Men dersom de ikke blir avfeid, Vigrid fikk tross alt fler stemmer enn DLF i skolevalget, er det også nødvendig å vite. Dette at det er en understrøm av misnøye med vårt vasne dialogpushersamfunn, som er så sterkt at Vigrid oppfattes som et aktuelt alternativ er av høyeste viktighet å oppdage. Som bedriftsleder er det på en måte viktigere å fange opp den misnøyen som ulmer, enn den som blir åpent utrykt. Når samfunnet dersverre undertrykker Vigrids ytringer, gjør «vi» «oss selv» en bjørnetjeneste.

  Troll må ut i solen, slik at de kan sprekke.

  Vigrid forsøker også å fremstå som noe annet i valgkampen enn det de gjør på sine websider. Hyllest til Waffen SS og deres «viktige arbeid» for den germanske rase er i min bok tilstrekkelig til å kategorisere dem som nazister. Jeg har studert deres materiale ganske grundig fordi jeg antok vet at nazisme er et skjellsord som venstresiden bruker hyppig og ofte grunnløst. Men Vigrids eget material levner liten tvil.

  Dersom jeg skulle sitte i en debatt sammen med Vigrid ville jeg hilst på dem ytterst formelt, på samme måte som soldater kan hilse på motparten. Ikke hjertlig.

  Og det er viktig å registrere at SOS Rasisme m/fl foretrekker å ty til vold eller «intimidation» fremfor argumenter når livet går dem i mot.

 • Dagens sitat

  There are no such things as limits to growth, because there are no limits on the human capacity for intelligence, imagination and wonder.

  — Ronald Reagan
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter