– Vil legalisere narkotika

av | 2. juni 2011 kl. 19.16 | 2 kommentarer

Et panel bestående av ledende samfunnstopper som Kofi Annan, Javier Solana og Thorvald Stoltenberg erkjenner at kampen mot narkotika ikke kan vinnes. Les mer.


Kommentarer

 1. Jan Harsem | 2. juni 2011 kl 19.28

  Underlig at svenske erfaringer ikke løftes tydeligere frem. Sverige / Stockholm har også administrasjon for den europeiske sammenslutningen ECAD (europeiske byer mot narkotika) som nettopp ønsker å legge FNs narkotikakonvensjoner til grunn.
  http://www.ecad.net/

  Her er våre kommentarer til Stoltenbergutvalget – som jo gikk i samme retning som Stoltenberg nå har fått venner i FN med på… Vi kritiserte jo nettopp at Stoltenberg i rapporten i fjor ikke hadde en eneste referanse til FN – det er vel det som søkes få på plass nå…
  http://www.regjeringen.no/pages/14286120/Stiftelsen_KRAFT.pdf
  (oppsummering av synspunkter på side 1)

  Det er også ganske drøyt at FN topper og tidligere NATO-topp Solana fronter dette. USAs toppdiplomat mot narkotika har for 3 år siden ganske kraftig sagt fra hvordan han ble motarbeidet av Pentagon da presidentgodkjente strategier mot narkotika skulle gjennomføres i Afghanistan. Koalisjonen er altså uklar og delvis beskyttende mot produksjon i Afghanistan – det burde i det minste legge press på en mer aktiv strategi i mottakerlandene. I stedet vil altså disse toppene beskytte hele verdikjeden – frem til sluttbruker…

  http://www.stiftelsenkraft.no/jm/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=1

  http://www.nytimes.com/2008/07/27/magazine/27AFGHAN-t.html?_r=3&scp=1&sq=Thomas%20Schweich&st=cse&oref=slogin

 2. Legaliseringstilhenger | 2. juni 2011 kl 20.34

  Det som er drøyt, Harsem, er at dere fortsetter å argumentere for en politikk som ikke virker, og som daglig står for utallige grusomme menneskerettighetsbrudd over hele verden samtidig som den finansierer kriminalitet og krig.

  ECAD skal legges ned, og jeg skal feire den dagen det skjer og all narkotika har blitt fullstendig legalisert. De første skal bli de siste, husk det Harsem. Det er deg det gjelder. Du vil om noen år innta samme marginale klovne-rolle som NORMAL har hatt siden 1995. Gratulerer med dagen.

 • Dagens sitat

  Be wary of strong drink. It can make you shoot at tax collectors… and miss.

  — Robert A. Heinlein
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter