Politiske fanger presenteres på Civita-møte

av | 4. mai 2012 kl. 06.26 | 1 kommentar

Onsdag 09.mai arrangerer Civita frokostmøte der temaet er mennesker som fengsles for sine ytringer. Fem historier vil bli presentert – om skjebnen til fem fanger i hhv. China, Hvite-Russland, Iran, Venezuela og Russland.

Frokostmøtet avholdes på Café Christiania onsdag 9. mai kl.8.00-9.15.Det er et samarbeid mellom Amnesty Norge, Helsingforskomiteen, Human Rights Foundation, Oslo Freedom Forum og Civita. Møtet foregår på engelsk og ledes av John Peder Egenæs fra Amnesty Norge.

Menneskene hvis historier skal presenteres, er: Liu Xiabo, Ales Bialiatski, Nasrin Sotoudeh, Maria Afiuni, og Mikhail Khodorkovsky.

Les mer om Civitas frokostmøte her.


Kommentarer

 1. Jone | 4. mai 2012 kl 19.42

  Mikhail Khodorkovsky ble ikke fengslet for «ytringene» sine. Det kan sikkert diskuteres. Men han er nok ikke en fanesak i ytringsfrihet.

  Vi har jo vår egen Redaktør Fanebust som ble fengslet for faktaopplysninger mot høyesterettsdommeren i norge. Men slike «bagateller» er vel gått ut på dato.

 • Dagens sitat

  Of all tyrannies a tyranny sincerely exercised for the good of its victims may be the most oppressive. It may be better to live under robber barons than under omnipotent moral busybodies. The robber baron’s cruelty may sometimes sleep, his cupidity may at some point be satiated; but those who torment us for our own good will torment us without end, for they do so with the approval of their own conscience.

  — C. S. Lewis
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter