Trine med gode grunner til å skifte regjering

av | 25. juni 2012 kl. 15.11 | 2 kommentarer

Ett av punktene til Trine Skei Grande er å reversere innføring av datalagringsdirektivet.

Hvor realistisk det er, er usikkert. Høyre har sammen med Arbeiderpartiet sørget for DLD-flertall på Stortinget og Høyre kommer til å være en del av en eventuell ny regjering etter valget i 2013.

Det er også andre gode punkt på Venstre-listen, punkt liberalister kan være enige i. Men, et stort men, ikke alt Venstre-lederen presenterer vil falle i smak hos oss som ønsker et systemskifte.


Kommentarer

 1. Andy | 25. juni 2012 kl 17.25

  OK. Punkt for punkt:
  1) Greit nok å ville øke forskningsinnsats, men hvorfor ikke ved å la forskning og utdanning lønne seg? Hvorfor gjennom byråkratiske og politiserte tilskudds- og skatterefusjons-ordninger?
  2) Det må da vel være viktigere å sørge for / kontrollere at lærerne kan stoffet de underviser i, enn den formelle lengden på utdannelsen deres.
  3) Hvorfor avskaffe? Det er ikke et problem at f.eks. en vikar er ufaglært. Problemet oppstår når det blir for mange ufaglærte. (En ufaglært vikar er tross alt (forhåpentlig) bedre enn ingen lærer).
  4) Greit, men hva skal disse kravene bestå i? Punktet er like høytflyvende og uspesifikt som Gros famøse velgergaranti. — Vi lover å holde løftene våre — lizzom.
  5) Fine! Show me the money!
  6) Egentlig pisspreik, men ref. for øvrig 4) og 5).
  7) Enda mere pisspreik. Og like uforpliktende og meningsløst som over. Hva vil dere konkret gjøre, ikke bare «noen, underforstått noen andre, skal komme til å måtte betale».
  8) Det første ordet, «skattefritak» er greit. Deretter kunne hun satt punktum.
  9) Flott! Men konkret: Hvordan?
  10) Fine ord, men hvordan vil dere oppnå dette?
  11) På tide. Men hvordan?
  12) Flott. Men har jeg ikke hørt den visa før? Var det ikke fra Sponhaugen, mon tro?
  13) Kan være bra. Store fine ord, som nok en gang avhenger av hvordan.
  14) Flott. Ved et regjeringsskifte antar jeg at disse 1000 nye helsesøstrene dukker opp gjennom politiske vedtak. På linje med da Kristin H. lovet å fjerne fattigdommen med et pennestrøk…
  15) Sikker fint, men hva skal garantien innebære? Ref. velgergaranti, ventelistegaranti, osv. Tryllestøv? Nakkeskudd? Fy på lanken?
  16) Endelig i det minste en antydning om hva hun faktisk vil gjøre. Om det er et godt forslag eller ei har ikke jeg forutsetninger for å mene noe om.
  17) Bra! Men antagelig lettere sagt enn gjort, som også BMS hevder.
  18) Svevende. Ytterst svevende…. Jeg ser i det minste enda et par hakk med både byråkrati og «sysnsepoliti» – uten at resultatene kommer til å endres nevneverdig.
  19) NEI! Det finnes INGEN gode grunner for å senke stemmerettsalderen ytterligere! At V ser for seg å kunne tuske til seg et par ekstrastemmer i denne aldersgruppen sammen med SV er ikke en god grunn!
  20) JA! Men da må dere også ha baller til å gjennomføre tvangssammenslåing! Ellers blir det bare fine ord. Igjen.

  Til sist:
  – Men hva V vil er jo ganske uinteressant så lenge de er en mygg som ikke vil regjere sammen med det nest største opposisjonspartiet. Hva tror dere Erna tenker når den tiden kommer? Hmmm… flertallsregjering H/Frp eller mindretallsregjering sammen med V og Krf og skyttergrav til begge sider… hmmm…
  – Og det jeg savner mest er «hva hvis»? Hva hvis Trine & Co skulle komme til makten og ikke leverer? Hva da? Får noe konsekvenser? Prioriteres noe foran noe annet? Kan vi forvente at du går av om du ikke klarer å levere? (Nå gikk riktignok ikke Kristin selv om hun misset barnehageløftet sitt med flere år, men hun burde ha gjort det…)

  Høyresiden kunne tjent stort på å fjerne seg fra venstresidas overbuds- og løfte-politikk ved å konkretisere hva de vil, hvordan de vil komme dit, hva det vil koste av tid, penger og nedprioriteringer, og ikke minst hvilke konsekvenser løftebrudd skal få for politikerne selv. En næringslivsleder må gå om han ikke leverer, selv om det ikke var hans skyld. Mens en politiker bare svever videre.

 2. Anonym | 25. juni 2012 kl 20.20

  Så fort høyresiden kommer i regjering kommer de til å kjempe for å opprettholde DLD og kanskje utvide det.

  Eneste grunnen til at de har vært mot det er fordi de er i opposisjon og da lønner det seg rent politisk å spille på enhver bølge som kan stille de sittende i et negativt lys.

  Jeg spiller kanskje djevelens advokat nå, men det beste eksempelet på at jeg desverre antakelig har rett er at det er akkurat dette som skjer i Storbritannia akkurat nå, de samme som i opposisjon var mot nettopp dette foreslår nå noe ennå verre: http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-18434112

 • Dagens sitat

  Don’t go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

  — Mark Twain
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter