På tide å forby forbud?

av | 26. juni 2012 kl. 15.59 | 3 kommentarer

Et Google-søk med teksten «Kjersti Toppe vil forby» fikk disse resultatene: Å la barn spille på fotballag i ung alder, vinspalter i avisene, OPS-skoler, solarium og angrepiller i butikk, skriver Mathias Fischer, leder i Bergen Unge Venstre, på Dagbladet.no.


Kommentarer

 1. Anonym | 26. juni 2012 kl 20.03

  Dette med sigarettene som Fischer nevner er noe som er gjennomført f.eks. i Frankrike.

  Tanken er at bare de som er ordentlig avhengige vil kjøpe så mye som 20 sigaretter, så dersom man fjerner 10-pakkene vil ikke de som «flørter» med sigaretter begynne like lett.

  Det er basert på tanken om at man enten røyker, eller ikke røyker.

  Jeg tror ikke det er så enkelt. Selv tar jeg f.eks. en sigarett i blant, og er en ikke-avhengig røyker, uansett hvor «utrolig» det høres ut, og uansett hvor feil det er i forhold til myndighetenes krisemaksimerende projiserte bilde av situasjonen. Og jeg tror det er mange som meg, som nyter en sigarett i blant uten å være avhengige.

 2. Mattias | 26. juni 2012 kl 21.32

  Det bør generellt vara tydeligere grenser på hva staten skal og ikke skal legge seg i. At noen røker sig ihjel (eller at jeg må betala sjukhusregningen) kan vara ett pris jeg er villig till å betala for å vara fri. Det er uansett ikke så många som er så dumme.

 3. Formynderdronningen renominert : Liberaleren | 24. november 2012 kl 13.14

  […] utspill om alt som kan forbys og reguleres. Du kan lese mer om hennes tidligere formynderbravader her. Og efter at listen var laget kom nok et utspill fra Toppe.. Del dette:E-postFacebookTwitter […]

 • Dagens sitat

  It often takes more courage to change one’s opinion than to stick to it.

  — Geoffrey Abert
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter