Rotevatn forfekter ikke Venstre-politikk

av | 27. juni 2012 kl. 17.07 | 7 kommentarer

Ungdomslederen fikk klar beskjed av enkelte på Venstres gruppe på Facebook.com.

De som tror Norge vil bli snudd på hodet etter valget i 2013 dersom Venstre er i en eventuell ny regjering, tar feil. I Venstre er det altfor mange formyndere. Eller; det er formynderne som er i flertall i partiet som omtaler seg selv som liberalt. Sist Venstre var i regjering, i Samarbeidsregjeringen sammen med Høyre og KrF, var Norge langt fra et liberalt eldorado. Irritasjonen mot Samarbeidsregjeringen var omtrent like stor som irritasjonen er mot dagens forbudsregjering.

I dag kom Sveinung Rotevatn, leder i Unge Venstre, med en befriende ja-liste, ja til alt fra vin i butikk til aktiv dødshjelp. Det gikk noen timer og erfarne Venstre-politikere våknet, blant annet Marit Foss Sundseth som meldte seg inn i Unge Venstre for over 30 år siden.

Sundseth har postet følgende innlegg på Facebook.com:
«Enn om folk trur at Rotevatn forfektar Venstre-politikk? Han sit jo i sentralstyre og meir til.

Dei fleste av desse slagorda set valfridomen til sterke oppegåande menneske over omsynet til dei svakaste.

Kan nokon ansvarlege roe oss sosialliberale, og ramse opp punkta moderpartiet ikkje er samde i?»

Innlegget har skapt debatt. I skrivende stund er det 72 svar under innlegget som Sundseth postet.

Det er lett å bli glad i Sveinung Rotevatn og den liberale delen av Venstre, men det er slett ikke alle som setter frihet like høyt som ungdomslederen.


Kommentarer

 1. Sindre | 27. juni 2012 kl 17.15

  Omlag halvparten av Rotevatns forslag er Venstre-politikk. Enten er det allerede i programmet, eller så har landsstyret vedtatt uttalelse om det. Flere av de som har kommet med innvendinger var tydeligvis ikke klar over det.

 2. 2J (@2reJohnsen) | 27. juni 2012 kl 17.19

  «Dei fleste av desse slagorda set valfridomen til sterke oppegåande menneske over omsynet til dei svakaste.

  Kan nokon ansvarlege roe oss sosialliberale, og ramse opp punkta moderpartiet ikkje er samde i?»

  Og med disse ordene beviser Sundseth at han er en ren formynder som vil diktere enkeltmenneskers liv fordi noen ikke er sterke nok til å styre seg. Derfor skal alle og enhver straffes.

  Og dette har vært rådende mentalitet i alle norske partier i for lang tid, men kun på enkelte områder.

  Dessuten er det dårlig argumentasjon det han bedriver. Det er ikke snakk om å la mennesker overlates til seg selv om de skulle få problemer, det er snakk om å la folk få velge selv og så må heller fokuset settes inn på å hjelpe mennesker som får problemer. Det derimot virker å være en umulig tanke hos folk som vil bestemme og diktere over andres liv. Folk som Sundseth og resten av Venstre. Jeg grøsser over tanken på at dette skal være et av Norges liberale parti når jeg hører slik argumentasjon.

  Ingenting beviser bedre at det ikke finnes forskjeller i det politiske landskapet på Stortinget pr. dags dato.

  Og så kommer det andre han sier. ‘Kan noen ansvarlige’ som et slags forsøk på å indikere at Rotevatns politikk er uansvarlig. Det er den ikke. Faktisk er den meget ansvarlig, men alt må gjøres i diktaturets navn for å umyndiggjøre mennesker som foreslår å gjøre Norge til et friere land.

  Dess mer frihet enkeltmenneskene har, dess mindre makt har politikere.

  Skam over Sundseth og hans tankegods.

 3. Marit Foss Sundseth | 27. juni 2012 kl 18.52

  Hei 2J
  For det første er det fint om du omtaler meg med hun (Marit er som regel…)
  For det andre er det litt dumt å ta enkeltsetninger ut fra en lang diskusjon mellom Venstre-folk, der debatten er holdt i en vennskapelig tone til tross for uenighet.
  For det tredje; hvilket parti tilhører du?
  mvh Marit

 4. Andy | 27. juni 2012 kl 23.22

  Mange bra saker der, og ikke så mye å være uenig i. Dessverre er det nok få av sakene som kan regne med flertall i løpet av de nærmeste stortingsperiodene, men det er en god start.

 5. Boye Bjerkholt | 28. juni 2012 kl 14.24

  Ikke alt som står i Sveinung Rotevatns opplisting av forbud man vil til livs er vedtatt Venstre-politikk. Men mye av det er det. Og resten kan, og bør, bli det.

 6. Eivind Knudsen | 29. juni 2012 kl 11.32

  Det bør ikke komme som noen overraskelse at formyndermennesker gjerne har det med å skyve «de svake» foran seg, og gjør det i egen vinnings hensikt. Uten «de svake», som man kan bruke som unnskyldning for å sjefe over andre, blir det mindre makt til politikerne. Og blir det mindre makt til politikerne, blir det uvegerlig mindre bruk for dem. Da må de skaffe seg et ærlig arbeide uten gullkantede pensjonsordninger og andre skattefinansierte frynsegoder.

  Undertegnede er kanskje ikke 100 % enig i alle forslagene Unge Venstre-lederen fremmer, men det er i denne sammenheng uvesentlig. Unge Venstre har pr nå en leder som på en forbilledlig måte synliggjør forskjellene i politikken: Formynderne mot folket. Fornuft mot forbud. Tillit mot mistillit. Det tjenende lederskap mot folket som elitens tjenere. Tannhjulmentalitet mot tro på individet.

 7. Legalize it! « Tåkeprat | 3. juli 2012 kl 18.45

  […] vil også være med og leke. Enkelte Venstre-medlemmer har reagert på det de har oppfattet som Rotevatns og Unge Venstres hodeløse liberalisme; teori-onani uten rot […]

 • Dagens sitat

  Love your enemies: they’ll go crazy trying to figure out what you’re up to.

  — Unknown
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter