Heidi Nordby Lunde?

av | 29. juni 2012 kl. 14.00 | 13 kommentarer

Nominasjonskomiteen i Oslo Høyre ber om forslag på kandidater til stortingsvalglisten.

Heidi Nordby Lunde er et naturlig navn å lansere i denne forbindelsen. Nordby Lunde er ikke en typisk Høyre-politiker og Høyres stortingsgruppe trenger personer som setter frihet og personvern høyt. Eller; trenger er et mildt ord i denne sammenhengen.

Om Nordby Lunde kan vinne frem i en Høyre-nominasjon, er mer usikkert.

Det er også naturlig at liberale Høyre-medlemmer foreslår Nikolai Astrup til en ny stortingsperiode. Jan Arild Snoen er også medlem i Oslo Høyre. Hint, hint.

Fristen for å fremme nye kandidater er satt til 1. oktober. Når det er klart hvilke av kandidatene som har takket ja til å la seg nominere, vil det i løpet av november bli mulig å gjøre seg bedre kjent med kandidatene gjennom presentasjoner på nett og papir. I tillegg vil kandidatene får anledning til å presentere seg selv på et åpent medlemsmøte på Høyres Hus., skriver nominasjonskomiteens leder Per-Kristian Foss i en pressemelding.


Kommentarer

 1. Konrad | 29. juni 2012 kl 16.01

  Tiltredes. Lunde og Astrup er folk jeg mer enn gjerne vil ha inn på Stortinget. Men er det samtidig en stemme til Frp i regjering?

 2. Pleym | 29. juni 2012 kl 17.44

  Kun en stemme til FrP er en stemme til FrP i regjering. Styrkes Høyre styrkes både en ren H-regjering og en regjering med Høyre, Venstre og (dessverre) KrF – hvis da ikke sistnevnte faller under sperregrensen.

  Jeg tipper at H ikke går i regjering før de må. Dvs. hvis 1) det blir rent flertall av H og FrP eller 2) FrP sitter på vippen – og blokkerer for en regjering av H, V og KrF.

 3. Konrad | 29. juni 2012 kl 18.07

  Du mener «ikke går i regjering med Frp før de må», I presume?

  For oss som ikke vil ha Frp i regjering ser fakta slik ut: H+V+Krf vil ikke få rent flertall og må derfor regjere på Frps nåde, bare dersom Frp faller som en stein (og H gjør et brakvalg) er det sjanse for at H+Krf+V kan dominere på Stortinget, sannsynligheten er liten.

 4. Gullstandard | 29. juni 2012 kl 18.46

  Snoen og Vampus er like lite representative for Høire, som Rotevatn er for Venstre. Dvs at de ev. ville seilt under enda falskere flagg enn vanlig, og det er neppe en god ting.
  Høire er under den nåværende ledelse en av to tjuver på samme marked, og AP er den andre. Høire vil reellt sett det det samme som AP, men med bedre evne til å prosjektstyring.

 5. Anonym | 30. juni 2012 kl 10.08

  Jeg synes ikke Heidi Nordby Lunder virker hverken liberal eller tolerant lenger, men svært intolerant, kjedelig og reaksjonær.

  Det må da finnes noen mer spennende navn enn henne i Høyre.

 6. Per Aage Pleym Christensen | 30. juni 2012 kl 11.14

  Konrad, du har helt rett i presiseringen 🙂

  Så lenge FrP ikke vil støtte en regjering de ikke deltar i, tror jeg ikke på en regjering av H, V og (dessverre) KrF – medmindre de tre partiene får rent flertall, eller FrP endrer holdning. FrP har inntatt Sponheims hjørne fra forrige valgkamp. Ref. min artikkel om dette nylig).

 7. Per Aage Pleym Christensen | 30. juni 2012 kl 11.25

  Anonym, Heidi Nordby Lunde «svært intolerant, kjedelig og reaksjonær.»

  Snakker vi om samme person????

 8. Anonym | 30. juni 2012 kl 18.05

  Ja, jeg har fulgt med litt på bloggen hennes og synes hun har ganske illiberale og intolerante holdninger når det gjelder f.eks. sigøynere, Anonymous sin aktivisme og rettspleie (argumenterer mot Christie).

 9. Fortsatt liberalist? | 17. september 2012 kl 17.40

  Heidi Nordby Lunde sa nettopp på Twitter: «Hadde politiet giddet å gjøre samme innsats i Oslo Sentrum som på Sensation White ville Oslo vært en tryggere by!»

  Selv om hun en gang i tiden var med i FRIdemokratene betyr det ikke at hun fortsatt er liberal. Så hvorfor behandle henne som det? For meg virker hun veldig konservativ. Dama som engang røykte hasj i studio mener altså nå at man skal kjeppjage narkomane? Er det dette hun i klartekst sier? Da er vel ikke den kritikken som sjokkerer Liberaleren helt feilplassert, er den?

  Hun har også kalt sigøynere for kjeltringer og de som driver harmløs elektronisk blokade mot Arbeiderpartiet sine websider for å protestere DLD for kriminelle som begår innbrudd.

  Liberal? Ungdommelig? Tolerant?… Dette er ikke adjektiv jeg ville brukt for å beskrive denslags. Da blir intolerant, kjedelig og reaksjonær veldig riktig plassert synes jeg. Og det er ikke sjikane, slik hun selv påstår.

  Hadde hun lagt vekt på at Sigøynere har blitt utstøtt i generasjoner, og på at de egentlig ønsker å arbeide, men ikke kan gjøre det på grunn av fordommer og byråkrati hadde dette vært tolerant og liberalt. Hadde hun holdt seg for god til å ønske at politiet militariserer sentrum for å jage stakkarslige narkomane, og heller foreslått legalisering, hadde det vært liberalt. Hadde hun evnet å se parallellen mellom en harmløs blokade og et DDOS-angrep, hadde dette vært ungdommelig og liberalt. Det gjør hun desverre ikke!

 10. Gullstandard | 17. september 2012 kl 19.41

  Har du noe grunnlag for å hevde at sigøyenere (flest) _egentlig_ ønsker å arbeide ? de fleste tar dette for gitt, for slik er vi, men hva om det ikke er sant ?

 11. Per Aage Pleym Christensen | 17. september 2012 kl 20.27

  Og hva er problemet om de ikke vil jobbe? Så lenge de ikke lever på skattebetalernes regning?

 12. Gullstandard | 17. september 2012 kl 20.36

  Det var ikke spørsmålet mitt, jeg lurer på om alle som ukritisk (?) antar at «alle» sigøynere vil jobbe, faktisk har noe rasjonelt grunnlag for en slik antagelse.

  Men nei, det er ikke noe problem med at folk ikke vil jobbe, såsant:
  a-de ikke ligger meg til byrde pga overføringer
  b-de ikke ligger meg til byrde pga kriminalitet
  c-de ikke ligger meg til byrde ved plagsom og sjikanerende adferd

  Jeg har mao ingen store problemer med tigging, sålenge det begrenser seg til tigging, på samme måte som prostitusjon.

 13. Fortsatt liberalist? | 17. september 2012 kl 21.36

  @Gullstandard Ja: at de har tatt strøarbeide når de har kunnet, historisk sett, med forskjellig type håndverk og manuelt arbeide, som musikere, spåkone o.l. De har fylt en del slike roller i mange samfunn oppigjennom historien.

  Og at de selv sier gjennom sine talspersoner i f.eks. Folk er Folk og andre romorganisasjoner at de helst vil jobbe, og at det er desperasjon som driver dem til kriminalitet.

  Jepp, jeg velger å tro på det gode i mennesket og tar det faktisk for gitt at de fleste ikke ønsker å leve et liv basert på kriminalitet, hvis de kan unngå det.

  Det finnes jo unntak, men jeg ser ingen grunn til at unntakene prosentvis skulle være noe høyere enn i den norske befolkningen. Mesteparten av kriminaliteten i den norske befolkningen skyldes dessuten narkotikaforbudet, som gjør at folk vikles inn i kriminalitet.

  Når det gjelder romfolket så er jo dette en tragedie der de har blitt utsatt for fordommer i mange hundre år. De har nok internalisert det og tatt denne rollen. Den som er annerledes og utstøtt. Jeg mener vi ikke skal slå ned på dette folket med en hammer, men forsøke leve sammen med dem på humant og tolerant vis, og forhandle frem en måte å leve sammen på. I dette samarbeidet er det å la dem bosette seg et sted, sørge for gode sanitetsforhold og la dem gjøre enkelt arbeide helt grunnleggende. For at nordmenn skal gi dem arbeide må vi bli kvitt fordommene. Vampus bidrar ikke til dette ved å kalle hele bunten kjeltringer.

  Til de som mener Folk er folk er en kommunistisk organisasjon med en agenda… Vel, de mener jo at arbeidsmiljøreguleringene våre kanskje er til hinder for sigøynere som vil jobbe, sammen med fordommer, selvsagt. Så jeg tror ikke det er helt slik.

 • Dagens sitat

  Being in power is like being a lady. If you have to tell people you are, you aren’t.

  — Margaret Thatcher
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter