Du snakker ikke på vegne av meg, Berge!

av | 31. juli 2012 kl. 17.33 | 2 kommentarer

Liberalister foretrekker kraftig skyts og god argumentasjon, istedenfor begrensninger i ytringsfriheten.

Arild Stokkan-Grande, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, har et innlegg på trykk på Dagbladet.no. Det er et godt innlegg mot Eivind Berge, en mann som påstår at han driver mannskamp på sin blogg.

Selv om store deler av innlegget er en fryd å lese, bør avslutningen bekymre oss som setter ytringsfrihet svært høyt.

–Jeg tror dessuten vi trenger debatt om hvorvidt rettsvesenet gir god nok beskyttelse mot hatefulle ytringer framsatt på internett og i sosiale medier. Mye tyder på at så ikke er tilfelle, skriver Stokkan-Grande.

Det er en fordel for alle at holdninger som faktisk eksiterer kommer frem i lyset gjennom blant annet internett og sosiale medier. Det er Eivind Berges rett til å fronte ufyselige meninger som gjør at for eksempel stortingsrepresentanter kan sette skapet på plass. Det gjør Arild Stokkan-Grande i dag og det er godt å lese om politikere som tar til motmæle mot hatefulle ytringer.


Kommentarer

 1. Jens | 31. juli 2012 kl 20.22

  Jeg vet ikke med deg Solvik, men jeg ble i hvert fall utsatt for det som best kan beskrives som rødstrømpepropaganda i skolen. Det var lite fokus på at også menn har følelser og kan bli utsatt for psykisk og fysisk vold fra kvinner og mye fokus på hvor overrepresentert menn er i alle mulige fæle statistikker. Jeg tror ikke jeg er den eneste som føler og mener at denne fremstillingen er urettferdig ei heller som er blitt sinna for den. Arild sitt svar er kjedelig og altfor forankret i en ukritisk holdning til norsk likestilling. Når det er sagt synes jeg Berge er patetisk både i sin kritikk av sistnevnte og i det at han kommer med hatefulle ytringer. Heldigvis finnes det mer sofistikerte kritikere av norsk likestilling enn Berge. Og ja, slike ytringer bør selvsagt fortsatt kunne finne sted.

 2. Eivind Knudsen | 1. august 2012 kl 12.20

  Stokkan Grande skriver i sitt innlegg: «Vi behøver ikke leve i sølibat fordi vi ikke kan kjøpe sex. Vi har kommet lenger enn apestadiet.»

  Det er vanskelig å se annerledes på Stokkan Grandes innlegg enn at stortingsrepresentanten for Det Norske Arbeiderparti betrakter folk som dessverre seg seg nødt til å møtte kjøpe den nærhet og kontakt han selv kan få gratis som aper. Og når dette gjøres i et innlegg der det tas til orde for å begrense hatefulle ytringer, viser han bare at han selv, gjennom sin egen opptreden, er sin egen verste fiende. Animalisering av meningsmotstandere er klart innenfor rammen av det hatbegrep han selv debatterer og sier han vil kjempe mot.

  Han får meg til å tenke på en person i Garborgs «Bondestudentar», som finansierte sin egen studietid ved først å skrive et innlegg i èn avis, for så å argumentere mot seg selv i en annen avis. Jeg gleder meg til å lese fremtidige innlegg av Stokkan Grande, der han kritiserer avisredaktører for å ta inn innlegg der animalisering forekommer. Har han frekkhetens nådegave, kan han jo bare henvise til sitt eget innlegg til illustrasjon for hva han mener.

  Det er jo et sympatisk trekk av Stokkan Grande at han så tydelig fronter seg som en spreder av hatpropaganda, som anstendige mennesker bør holde seg for god til å stemme på. Jeg foretrekker å stemme på politikere som er istand til å argumentere for sitt syn uten analogier fra zoologien.

 • Dagens sitat

  Nothing is as terrible to see as ignorance in action.

  — Goethe
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter