Kamp mot privatisering

av | 23. september 2014 kl. 17.47 | 1 kommentar

Kampen mot privatisering blir fanesaken for Arbeiderpartiet ved kommunevalget i 2015, ifølge Dagsavisen.

For Liberaleren er det uklart hvem motstanderen er. Ingen av de store partiene i Norge ønsker utstrakt privatisering av skattefinansierte oppgaver. Unntaket er Det Liberale Folkepartiet som dessverre er et lite parti.

Høyre og FrP er ikke for privatisering, selv om begge partiene har politikere som ønsker en betydelig mindre offentlig sektor.

Hva er privatisering?
At det offentlige (stat, fylke, kommune) ikke har ansvar for verken å finansiere eller produsere en vare eller tjeneste, og heller ikke har noe ansvar for at en vare/tjeneste i det hele tatt blir produsert. Hvis du har behov for denne varen eller tjenesten må du selv både betale for den, og finne noen som vil lage den.


Kommentarer

 1. Baltzersen | 23. september 2014 kl 22.20

  Det er tydeligvis ikke så greit for Arbeiderpartiet å holde orden på forskjellen mellom privatisering og konkurranseutsetting.

 • Dagens sitat

  Freedom is the right to question and change the established way of doing things. It is the continuous revolution of the marketplace. It is the understanding that allows to recognize shortcomings and seek solutions.

  — Ronald Reagan
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter