Nei til selvforsvarskurs i skolen

av | 26. september 2014 kl. 17.26 | 2 kommentarer

SV-politikere i bystyret i Bergen vil ha selvforsvarskurs for jenter inn i skolen.

Forslaget kommer ikke til å få tilslutning, men forslaget viser litt av holdningene mange politikere har til skolen – nemlig at skolen skal løse de fleste problem. Det er heldigvis umulig!

Det var Anne Sofie Lid Bergvall og Oddny Miljeteig som fremmet forslaget, ifølge BT.no.

Skoleledere og lærere har allerede for mange oppgaver. Alle oppgavene gjør den skattefinansierte skolen dårligere.


Kommentarer

 1. Eivind Knudsen | 27. september 2014 kl 22.52

  En av skolens viktigste oppgaver er, foruten å formidle basiskunnskaper, å sette barn istand til å leve i og forholde seg til det samfunnet de lever i. Ettersom samfunnet blir stadig mer brutalt, tror jeg det så absolutt er på sin plass at barn og ungdommer lærer seg enkle grep for å kunne forsvare seg mot fysiske overfall. Ettersom menn statistisk sett er mer utsatt for voldshandlinger enn kvinner, skjønner jeg ikke hvorfor dette bare skal gjelde jenter. Skyldes det en feil, ja så får de rette det opp. Skyldes det er forsøk på å gjøre dette til feminismepolitikk er det feilslått. Et overfall på en sakesløs person er en integritetskrenkelse samfunnet aktivt må forsøke å forhindre, uansett hvilket kjønn den er rettet mot.
  Jeg synes for en gangs skyld det er grun til å skryte av SV for dette forslaget. Kanskje begynner også det partiet å ta virkeligheten inn over seg. Jeg fristet i så fall til å sitere Kielland: «De kommer sent, hr. konsul, men De kommer godt!»

 2. Bjørn Magne Solvik | 28. september 2014 kl 01.36

  Eivind; du mener det er viktig at elever lærer enkle grep på skolen for å forsvare seg mot fysiske overgrep. Like viktig har mange andre ment at turer, filmer, kosthold, fysisk aktivitet osv. er. Summen av alle disse gode tiltakene, er en skole som er dårligere enn den bør være. Og vi, altså Norge, bruker sykt med skattefinansierte penger på skole og resultater, fra internasjonale undersøkelser, er ikke spesielt gode.

  Så vil du muligens mene at selvforsvar er viktigere enn trivielle tiltak, men ingen sitter med fasiten på hva som er viktigst. Ettersom smaken er som baken har vi fått en skole med altfor mange oppgaver. En for omfattende timeplan vil gå utover kvaliteten, og for mange barn og ungdommer går ut av skolen uten å kunne skrive, lese og regne ordentlig.

  Tiden er inne for å begrense oppgaver i skolen, ikke påføre skoleledere og lærere mer enn de allerede skal lære elevene.

 • Dagens sitat

  He who praises everybody, praises nobody.

  — Samuel Johnson
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter