Statens menn og kvinner

av | 29. september 2014 kl. 16.43 | 1 kommentar

Vi er allerede styrt fra omtrent vogge til grav. Likevel er det politikere som ønsker mer fra kvinner og menn.

Trond Giske, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, mener Norge bør vurdere å tvinge ungdommer til å gjennomføre videregående skole. Han er altså ikke fremmet fra å gjøre dagens rett om til plikt.

Det er P4 som har intervjuet arbeiderpartipolitikeren.

I Norge har vi dessverre en lang tradisjon for å putte personer som nekter verneplikt i fengsel. Tenk om fengsling også skal omfatte nektere av videregående skole? Tanken er fryktelig!


Kommentarer

 1. Andreas | 29. september 2014 kl 22.56

  Jeg mener det har noe for seg i dagens samfunn å gå på videregående, og med mindre du har noen veldig gode grunner for å ikke gå der så vil det ofte havne i kategori «dumt» å droppe ut. Men for all del – folk skal få lov til å avgjøre selv hva de tror er lurt, selv om vi andre kanskje mener det er dumt. (At videregående skole muligens skulle vært innrettet noe annerledes med litt mindre teori som et alternativ er en annen debatt.)

  Men et beslektet tiltak som kunne være noe å se nærmere på er hvordan lukke ned NAV-mulighetene for de som ikke vil på videregående (og ikke skaffer seg en jobb). Opptil den enkelte om de vil gå på skole, men alternativet skal ikke være å nave for andres regning. (Selvfølgelig går han ikke inn på noe slikt, for det vil nødvendigvis utløse en lang og håpløs debatt om hvem NAV-godene skal gjelde for, og Giske og co vil jo ikke avvikle det byråkratiet.)

 • Dagens sitat

  Each place has its own advantages – heaven for the climate, and hell for the society.

  — Mark Twain
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter