Jonas Stein, peis på!

av | 18. desember 2014 kl. 17.25 | 4 kommentarer

Det må være andre ting å kritisere Jonas Stein (V) for enn bruk av sosiale medier under møter i folkevalgte organ.

Sosiale medier har kommet for å bli. Likevel er det politikere som blir overrasket over at andre politikere sender meldinger på Facebook.com og Twitter.com fra møter.

Jonas Stein, Venstre-politiker i Tromsø, er en aktiv bruker av sosiale medier. Det får han kritikk for etter det siste kommunestyremøtet i Tromsø, ifølge et oppslag på iTromso.no.

Lokalpolitikere som reagerer på bruk av sosiale medier, bør faktisk se hva stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer gjør. Mange lokalpolitikere har mye å lære når det gjelder bruk av sosiale medier for å spre gode budskap.

Bruk av sosiale medier er en del av ytringsfriheten, en frihet ingen kan eller skal frata mennesker. Jonas Stein og andre nettbrukere sprer også god informasjon om hva som skjer i folkevalgte organ. Informasjon til borgerne og en stor grad av åpenhet bør aldri bli regnet som negativt. Så lenge nettaktiviteten ikke forstyrrer forsamlingen finnes det ingen gode grunner for å pålegge politikere restriksjoner når det gjelder bruk av Facebook.com, Twitter.com, Instagram.com eller andre mer eller mindre kjente nettsteder.

Jonas Stein, peis på også neste gang det er møte i Tromsø kommunestyre.


Kommentarer

 1. andy | 19. desember 2014 kl 06.35

  Om du leser artikkelen en gang til, så reagerer de ikke på _at_ han bruker sosiale medier. Det de reagerer på er _når_ han bruker dem, og _hvordan_ han bruker dem.

  Bruk av sosiale medier under møter viser en total mangel på folkekikk og egnethet i og med at man ikke bare «ikke er tilstede» i diskusjonen man forventes å delta i men samtidig demonstrerer en total mangel på respekt for eller interesse for andres syn og argumenter.
  I private bedrifter blir som oftest de som sitter og tekster, FB’er eller twitrer under møter ganske kjapt skarpt irettesatt. Tilsvarende i skolesituasjoner.
  Og det burde være enda strengere i forbindelse med offentlig forvaltning. Jonas Stein viser på denne måten med all mulig tydelighet at han ikke anser at han behøver å gjøre seg fortjent til godtgjørelsen han mottar.

  Hva angår hans twitring på kveldstid så får han jo være fri til å si hva han vil, men det er ikke spesielt modent eller intelligent å bruke slike ord om de han til daglig skal jobbe sammen med, om han ønsker å fortsatt tas alvorlig og /eller selv behandles med respekt.

 2. Bjørn Magne Solvik | 19. desember 2014 kl 11.01

  Andy, det er egentlig vanskelig å vite helt hva som blir kritisert, bortsett fra bruk av sosiale medier (Twitter.com). «Tullepolitikk» ble ikke publisert før om kvelden i diskusjon med andre. Også politikere må få bruke ikke-parlamentariske ord, og det passer perfekt for eksempel på Twitter.com.

  Det kryr av politikere som nå bruker sosiale medier, både i og utenfor møterommet. Det siste gode eksemplet jeg vil rekke frem, er Erlend Wiborgs bilde av stemmeverktøyet på Stortinget før pokeravstemningen.

  Velgere som ikke liker politikere som bruker nettet flittig, får muligheten til å straffe både de det gjelder og parti gjennom for eksempel valg.

 3. andy | 19. desember 2014 kl 15.41

  At det også finnes andre politikere som misbruker sin tid er ingen unnskyldning.

 4. Bjørn Magne Solvik | 19. desember 2014 kl 16.42

  Andy, det du kaller «misbruker sin tid» kan godt bli godt investerte minutter og timer – uten at det finnes en fasit. Sosiale medier er kommet for å bli og det er få ulemper med at politikere informerer velgere og støttespillere. Omså midt i kommunestyre- eller stortingsmøtet.

  Jeg vil bli kritisk mot den som «mister» ei votering på grunn av oppdateringer på sosiale medier, men har foreløpig ikke hørt om en slik situasjon.

 • Dagens sitat

  The more you are willing to accept responsibility for your actions, the more credibility you will have.

  — Brian Koslow
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter