-Får «1984» til å virke som en liberal vits

av | 14. mars 2016 kl. 14.31 | 3 kommentarer

Før helgen la regjeringen frem forslag om endringer i straffeprosesslovens regler om skjulte tvangsmidler.

Lovendringene vil gi politiet utvidet adgang til å benytte skjulte tvangsmidler ved etterforskning, avverging og forebygging av alvorlig kriminalitet, ifølge Regjeringen.no.

Det er i personvernspørsmål vi skal være glade for at Venstre er representert på Stortinget med en betydelig gruppe. Det blir debatt, eller det blir bråk om proposisjonen justis- og beredskapsminister Anders Anundsen har lagt frem.

I løpet av helgen har regjeringen fått mye juling for en del av forslagene på sosiale medier. Marie Simonsen i Dagbladet kaller for eksempel «1984» for en liberal vits sammenlignet med regjeringens forslag.

–Anders Anundsen får «1984» til å virke som en liberal vits. Nå vil han tillate PST å bruke keylogging, en metode som gjør det mulig å avlese tastaturet selv om teksten verken er lagret eller sendt. Tankene dine får han alltid, om PST har skjellig grunn til mistanke. Den internasjonale debatten om overvåking, ikke minst etter Snowden, har handlet om å sette en fot i bakken og se hvor det nye overvåkingsregimet har brakt oss før man durer videre. Men Anundsen hamrer videre på demokratiets grunnmur, skriver Simonsen på Facebook.com.

Og Simonsen har denne gangen veldig gode poeng!


Kommentarer

 1. Tor | 15. mars 2016 kl 07.53

  Hun har alltid gode poenger, så lenge hun kan anklage høyresiden.

 2. Totalitarian terrorist | 15. mars 2016 kl 15.01

  Create false positives

 3. Gaudius | 15. mars 2016 kl 18.22

  «Die Gedanken sind frei» – eller kanskje ikke nå lenger?

 • Dagens sitat

  Overalt hvor det frie marked har fått lov til å utfolde seg, overalt hvor noe i retning av sjanselikhet har eksistert, har det vanlige menneske klart å nå en levestandard man aldri har drømt om før. Ingen steder er kløften mellom rik og fattig større, ingen steder er de rike rikere og de fattige fattigere, enn i de samfunnene som ikke tillater det frie marked å operere.

  — Milton Friedman
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter