Historisk lave aborttall

av | 17. mars 2016 kl. 10.40 | 2 kommentarer

Debatten om abort dabber aldri ut!

Jevnt og trutt kommer det forslag fra politikere som skal begrense mulighetene for abort, noe KrF-debatten om ventetid på abort, lenket fra Klassekampen, beviser.

Nå er 2015-tallene klare og det er historisk lave aborttall i Norge. Det ble utført 14 001 svangerskapsavbrudd her i landet i fjor. Tallene er historisk lave både for tenåringer og kvinner tidlig i 20-årene, ifølge Forskning.no.

De aller fleste som tok selvbestemte aborter, har nok reflektert over dette i lengre tid enn to døgn. Det har kvinner gjort uten at forslaget fra KrFs programkomité har fått tilslutning i Stortinget.


Kommentarer

 1. Voodoo-king | 17. mars 2016 kl 17.40

  Noen barnemordere er likere enn andre.. Ingen andre som ser det paradoksale i den liberale venstresidens syn på liv? Dødsstraff for massemordere kan man ikke ha, men abort skal kvinner få kunne ta nesten uten å tenke seg om..

 2. Eivind Knudsen | 21. mars 2016 kl 09.51

  Etter min mening har Voodoo-king et lite poeng her. Etter min mening er det et paradoks at abort ene og alene gjøres til et spørsmål om kvinners rett til å bestemme over eget liv. At an ved å gjennomføre en abort også gjør seg til dommer over om andre skal ha et liv overhodet, blir i liten grad gjenstand for seriøs debatt.
  Dersom man ønsker å avslutte et ekteskap, er 1 års separasjonstid obligatorisk ifølge ekteskapsloven. Dette er i liten grad gjenstand for kritikk. Men når noen tillater seg å foreslå 2 døgns refleksjonstid, heves den rødfeministiske fane mot himmelen i en sky av frådende vrede på kjønnets vegne.
  Hvor ender vi dersom refleksjon blir betraktet som noe galt i seg selv?
  Debatten om menneskers rett til å avslutte et annet menneskes liv er for viktig til å bli redusert til en kjønnspolitisk kampsak. De etiske sidene ved svangerskapsavbrudd ble ikke endelig avklart ved innføringen av abortloven. Den siste tidens debatt om abort av 1 tvilling mens den andre får leve bekrefter til fulle at dette er kompliserte spørsmål som ikke kun bør være henvist til 8. mars-parolenes skittentøykurv.

 • Dagens sitat

  In general, the art of government consists in taking as much money as possible from one class of citizens to give it to the other.

  — Voltaire
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter