Tapte kampen om sedvanegoder

av | 29. august 2016 kl. 15.32 | 1 kommentar

De ansatte i Tønsberg kommune får ikke tilbake fridagen på sankthansdagen, har Tønsberg tingrett bestemt, ifølge Kommunal Rapport.

I januar ble det kjent, at fagforeningene i Tønsberg kommune går rettens vei for å få tilbake fri på sankthansdagen 24. juni. Fridagen i Tønsberg ble fjernet i 2010 og erstattet med en kompensasjonsordning som ble sagt opp i 2013. Etter hvert ble fridagen borte for de ansatte. Helt greit det.

Kommunene bruker skattefinansierte penger, penger tatt fra borgerne. Det er noe de kommunale fagforeningene bør tenke på. I denne saken har mange fornuftige tanker vært helt fraværende hos kommunalt ansatte og deres fagforeninger.


Kommentarer

 1. Eivind Knudsen | 5. september 2016 kl 11.28

  Når en ser på situasjonen for arbeidstagere i Europa og verden for øvrig, sier denne saken ganske mye om eksistensberettigelsen for norske fagforeninger. De burde skamme seg! Håper de ble idømt saksomkostninger så det dundret i Slottsfjellet.

 • Dagens sitat

  Religion is excellent stuff for keeping common people quiet.

  — Napoleon Bonaparte
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter