Miljødirektoratet ønsker poseavgift

av | 16. desember 2016 kl. 14.51 | Ingen kommentarer

Miljøavgiftene hagler over befolkningen. Snart får vi trolig også en poseavgift, i alle fall hvis Miljødirektoratet får et politisk flertall med på forslaget om den nye avgiften.

Eller ny og ny; i forbindelse med forhandlingene om statsbudsjettet i 2015, ble det besluttet å innføre en avgift på bæreposer av plast og papir. Vedtaket trådte ikke i kraft.

Nå anbefaler Miljødirektoratet en avgift, uten at direktoratet kommer med en sats eller satser. Avgiften må, ifølge forslaget, være så høy at forbruket av poser går ned.

Tidligere mente miljømyndighetene at plastposer er et lite miljøproblem. I 2008 ble det gjort en undersøkelse som viser at rundt 80 prosent av plastbæreposene blir brukt til håndtering av avfall og svært få poser havner i naturen. Tallene har sannsynligvis ikke blitt verre med årene ettersom fokuset på miljø og gjenvinning har økt.

Ettersom politikerne trenger penger til velferdsstaten, blir det meste av miljøavgifter vedtatt, noe vi fikk bevist ved forhandlingene om 2015-budsjettet.


Kommentarer

Denne artikkelen er stengt for kommentarer.