Mer skeptisk til innvandrere

av | 21. desember 2016 kl. 17.45 | 1 kommentar

Fjorårets Storskog-problem kan, legg merke til ordet kan, være én av årsakene til at befolkningen har blitt mer skeptisk innvandring.

Statistisk sentralbyrå har publisert tallene for holdninger til innvandrere og innvandring i 2016. Tallene viser at flere mener det bør bli vanskeligere for flyktninger og asylsøkere å få opphold i Norge. Flere mener også at innvandrere er en kilde til utrygghet i samfunnet.

Det er allerede vanskelig for flyktninger og asylsøkere å få opphold. Hva norske borgere mener med at innvandrere er en kilde til utrygghet i samfunnet, er usikkert. Det er flere enn i fjor som er helt eller nokså enig i dette.

Etablerte forestillinger om partienes grad av «innvandrervennlighet» gjenspeiles i holdningene til partienes tilhengere. Rødt, Sosialistisk Venstreparti, Venstre og Miljøpartiet De Drønne har ifølge Statistisk sentralbyrå de mest innvandrervennlige tilhengerne. Det betyr at partiene og politikere kan påvirke holdninger gjennom retorikk.

Undersøkelsen ble gjennomført i perioden 4. juli til 17. august 2016.


Kommentarer

 1. Mer skeptisk til innvandrere – Liberaleren | 22. desember 2016 kl 00.00

  […] Source link […]

 • Dagens sitat

  Blockading squadrons are a means whereby nations seek to prevent their enemies from trading; protective tariffs are a means whereby nations attempt to prevent their own people from trading. What protctionists teches us, is to do to ourselves in time of peace what enemies seek to do to us in time of war.

  — Henry George
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter