Høyre har endret kurs i narkotikapolitikken

av | 24. juli 2017 kl. 10.56 | 1 kommentar

For oss som mener Høyres langvarige motto om nulltoleranse mot narkotika har vært en byrde for rusavhengige, er det ekstra gledelig at partiet går inn i en valgkamp med en litt annen tone i narkotikapolitikken.

Tonen er fortsatt nokså sur, men Høyre har forbedret retorikken om ruspolitikken.

I dag har Kristin Ørmen Johnsen, stortingsrepresentant for Høyre, sendt ut et leserinnlegg. I innlegget følger hun opp Bent Høies kursendring.

–Et fortsatt forbud mot bruk og besittelse av narkotika er viktig. Men vi ønsker å endre myndighetenes reaksjon mot personer som tas for bruk og besittelse av narkotika. Fra straff til hjelp, behandling og oppfølging. Høyre vil overføre ansvaret for oppfølging for bruk og besittelse av illegale rusmidler til eget bruk fra justissektoren til helsesektoren, skriver Kristin Ørmen i leserinnlegget.

Det kommer fortsatt til å gå år før Høyre går inn for avkriminalisering eller legalisering av narkotika. Sakte, men sikkert kommer også Høyre-politikere til å innse galskapen med en politikk der kriminelle bander tjener penger på Høyres standpunkt.


Kommentarer

 1. Jarle Larsen | 4. august 2017 kl 09.39

  Godt skrevet. Men det virker jo nesten håpløst på cannabis siden så lenge de går å innbiller seg at det dreier seg om en uønsket avhengighet. De viser totalt manglende respekt for sin egen befolkning. Det viser seg nå at over en million Nordmenn bruker cannabis minst en gang i året eller når det passer dem. Flesteparten er skattebetalende borgere faktisk.99% av dem kommer aldri til å spørre Høyre om noe avrusing eller videreføringa av den skandaløse feil-kriminaliseringa de nå snart er helt alene om her i landet. De har ikke en gang forstått at cannabis først og fremst er medisin. Her kan vi tydelig se en helt fraværende empati og medfølelse med den store gruppen Norge har av medisin brukere.Uføre og udiagnostiserte. En stor andel av dem har en ting til felles, de var friske når de ble født og ble uføre i oppveksten i moral tyranniet.Takket være Staten. De er påført indre skader, varige skader. Jeg tenker her først og fremst på PTSD ofrene, ADHD, men selvfølgelig på alle gruppene. Det er medisin for alle disse som finner det ut selv. Det er en kjent sak i Norge og resten av verden. Nå som det er kjent er det å sammenligne med grovt dyreplageri og ikke gi dem medisinen sin og en verdig avslutning på et uverdig liv.

 • Dagens sitat

  He who praises everybody, praises nobody.

  — Samuel Johnson
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter