Et skille mellom partiene

av | 28. juli 2017 kl. 17.34 | 3 kommentarer

Dersom Arbeiderpartiet ønsker et nokså tett samarbeid med Rødt og Miljøpartiet De Grønne, kan det gi en valgkamp med klare politiske skiller mellom parti og alternativ.

Jonas Gahr Støre, leder i Arbeiderpartiet, har åpnet for et samarbeid med Miljøpartiet og Rødt fra sak til sak, for eksempel i budsjett. Nå ønsker Jan Tore Sanner (H) arbeiderpartilederen lykke til, ifølge Dagbladet.no.

I norsk politikk er de store partiene nokså enige i de største og viktigste sakene. Det er nyanser som skiller partiene i praktisk politikk, selv om politikerne i retorikken prøver å vise skillelinjer. Statsbudsjettbehandlingen hvert eneste år viser at Høyre og Arbeiderpartiet er sosialdemokrater med blått og rødt slips.

Dersom vi får en valgkamp som tyder på at Rødt og Miljøpartiet De Grønne får betydelig gjennomslag hos Arbeiderpartiet, gjør det norsk politikk spennende. Rødt og Miljøpartiet skiller seg klart ut fra den gråe massen, uten at det betyr at Liberaleren synes partiene har gode løsninger.

Liberalister har irritert seg over KrFs gjennomslag i norsk politikk. Tenk hvor frustrerende det kan bli med MDG og Rødt-gjennomslag gjennom en hel valgperiode. Jonas Gahr Støre har med noen uttalelser gjort valgkampen veldig interessant!


Kommentarer

 1. Voodoo-king | 1. august 2017 kl 10.08

  Summer sosialismen i alle stortingets partier med nasjonalismen i AP, SP og FRP og i mindre grad andre partier og det blir temmelig klart at Norge vil forbli nasjonal sosialistisk samme hvem som vinner valget, samme hvem som gjoer det bra og hvem som gjoer det daarlig.

  Hvem i Norge stoetter vel ikke blandingsoekonomi? dvs kompromisset mellom kommunisme og kapitalisme ogsaa kalt fascisme??

  Skillelinjene i norsk politikk er saa smaa at selv sentrum blir definert som ytre hoeyre..

  Bare den norske bolig boblen er stoerre enn den norske politiske boblen

  Hvorfor legitimere et demokrati uten et kapitalistisk alternativ?

  Full boikott er det eneste riktige..

 2. Gaudius | 1. august 2017 kl 20.27

  Er ikke Liberalistene et brukbart kapitalistisk alternativ?

 3. Voodoo-king | 2. august 2017 kl 12.07

  Mye mulig, men hvor stor oppsluttning har dette partiet potensial til aa faa?

  Videre..

  hva vil stoppe det fra aa bli spist opp av systement om det mot formodning skulle klare aa oppnaa en oppsluttning paa mer en 10 prosent om noe tid?

  Finnes det eksempler paa partier som blir mer liberalistiske naar de faar makt eller er det alltid slik at de blir mer sosialistiske ?

  I saa tilfelle hva er vitsen med aa stemme?

  Hvor ble det f.eks av liberalismen i FRP?

  Mye tyder paa at norge ikke kan avsosialiseres innenfor demokratiske rammer, avhengigheten er for stor, en kontrollert krasjlanding er beste mulighet, dvs senke skatter og avgifter drastisk uten aa tenke paa inndekning, naar oljefondet er tomt og gjelden stor nok kan statens stoerrelse kanskje reduseres, det er i hvertfall lite taktisk av hoeyre siden aa opptre «ansvarlig» da dette bare oeker mulighetsrommet for venstresiden til aa utvide statens stoerrelse naar de faar makten tilbake.

  En nyttig idiot skjoenner ikke at en fugl i haanden er bedre enn ti paa taket, alle som er ansvarlige vil uansett spare privat under et scenario der skattene og avgiftene gaar ned uten at det kuttes i det offentlige.

  Det trengs mer enn bare nye partier for aa avvikle sosialismen..

 • Dagens sitat

  Nostalgia is the realization that things weren’t as unbearable as they seemed at the time

  — Unknown
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter