De aller rikeste!

av | 1. august 2017 kl. 15.08 | 1 kommentar

Laila Davidsen, stortingsrepresentant for Finnmark Høyre, deler sin frustrasjon mot rødgrønne politikere på Facebook.com.

Innlegget ble publisert tirsdag formiddag:
«De aller rikeste!

Hvem er disse millionærene, disse formuende og disse «aller rikeste» som de rødgrønne – med forakt i stemmen – kaller dem? Disse tilsynelatende utskuddene blir alltid et tema i valgkamper – og de må vi visstnok for alt i verden bli kvitt, ellers vil det gå ille i landet.
Men hvem er de? De er faktisk i alle deler av landet, og i ulike deler av vårt næringsliv. Men de har noe til felles: de bidrar til å bære vårt land og vår velferd videre!

Skipsrederen, som har 40 ansatte på båten, sysselsetter ytterligere 20 på slipp og velferd. I de årene han går i overskudd setter han av litt til reserve i dårlige år. Resten bruker han på å reinvestere. Kjøpe nytt og bedre utstyr – og etterhvert en ny båt. Så han kan ansette flere – flere som betaler sin skatt til samfunnet, og som kan brødfø sin familie.

Jeg vil ha flere slike «rikinger»! Jeg vil ikke at skipsrederens bedrift skal måtte stagnere (eller nedbemanne) fordi han har verdier i form av båt og utstyr de rødgrønne mener han må betale formueskatt av, uavhengig om bedriften går i overskudd eller underskudd!

Eller maskinentreprenøren. Med 7 biler, lagerbygg og kontorbygg. Sysselsetter 20 stk som alle betaler sin skatt – skaper verdier – og gir uvurderlige ringvirkninger, ofte i distriktene. Han heier jeg på! Om han et år går i overskudd reinvesterer han disse i lokalsamfunnet. Eller han kjøper en ny maskin så ennå flere kan få jobb. Han hindres av et system som gjør at den maskinparken skal skattlegges – hvert år – uavhengig av om den har hatt oppdrag eller ikke.

Derfor er det viktig for Norge å få fjernet formuesskatten på arbeidende kapital. Jeg heier på de som skaper verdier, tør å satse – og som sikrer oss en fremtid med annet enn kun offentlige arbeidsplasser!
PS: Jeg heier på Olav Thon også. Og Fredriksen, Stordalen, Hagen m.fl. Tenk hvor mange ansatte disse har? Jeg ønsker meg flere slike, jeg.»


Kommentarer

 1. Eivind Knudsen | 2. august 2017 kl 19.42

  Dersom det hadde eksistert saklige og anstendige argumenter for å bevare formueskatten, hadde sosialistene selvsagt benyttet dem i sin retorikk. Men da disse argumenter, slik ovenstående innlegg klart indikerer ikke eksisterer, henvises man til misunnelses- og hatretorikk. En slik retorikk skaper splittelse og polarisering, hvilket åpenbart passer sosialistene helt utmerket. Intet er som en felles fiende man kan samle seg om å bekjempe; like fra Cæsars tid har dette vært et beklagelig, men ikke desto mindre tilbakevendende fenomen.
  Jeg beklager imidlertid at høyresiden ikke i større grad anfører også ideologiske argumenter for sitt syn. At det arbeidende folk får beholde en større del av sin inntekt, er en tillitserklæring til enkeltmenneskets innsats. Vises man tillit, føler man seg verdsatt. Å få noen til å føle seg verdsatt er det mest verdifulle man kan gjøre for sine medmennesker.
  Den mistillit sosialistisk politikk oser av, skaper frustrasjon og fortvilelse. Og en person som er frustrert og fortvilet nok, orker kan hende ikke lenger å arbeide. Da blir han eller hun avhengig av det offentliges hjelp, hvilket gir sosialistene en slags unnskyldning til å øke skattene ytterligere.
  Det å først plage et menneske til uførhet, for deretter å «hjelpe det», for så igjen å bruke hjelpebehovet som begrunnelse for å plage enda flere, er en adferd som jeg avstår fra å karakterisere ved dets rette navn, da en slik karakteristikk med rette ville blitt sensurert av moderator, selv her.

 • Dagens sitat

  Those who welcome death have only tried it from the ears up

  — Wilson Mizner
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter