Dårlige argument fra Vidar Kleppe

av | 15. august 2017 kl. 19.56 | 3 kommentarer

Demokratenes Vidar Kleppe var i debatt mot FpUs Andreas Ingebretsen i Dagsnytt Atten. Tema skolevalgdebatter.

Demokratene får ikke være med på skolevalgdebattene i Vest-Agder. Årsaken er den lave oppslutningen ved forrige skolevalg med under én prosent i oppslutning.

Vidar Kleppe fyrte løs mot FpUeren med useriøse argument. Han mener, ifølge debatten, at ungdomspartiene er motstandere av konkurranse. Å si at en FpUer ikke ønsker konkurranse, faller på sin egen urimelighet.

Andreas Ingebretsen argumenterte godt, nemlig at det ikke var tid til 17 parti under skolevalgdebatter. I løpet av en to timers debatt vil det ikke være tid til åpning- og avslutningsinnlegg til 17 politikere. Det er et godt poeng, poeng en erfaren politiker som Vidar Kleppe burde forstått.

Demokratene er med på skolevalget i Vest-Agder, men utelukket fra debattene på grunn av lav oppslutning ved forrige skolevalg.

Hvis skolevalgdebattene er viktig for Vidar Kleppe, burde han engasjerte seg langt sterkere for arrangementene i planleggingsfasen.

At skolevalgdebatter først og fremst er sirkus, var et tema som ikke ble berørt av deltakerne i Dagsnytt Atten.


Kommentarer

 1. Kristian Kahrs | 22. august 2017 kl 10.19

  Dette er tøvete argumenter fra Bjørn Magne Solvik. Jeg er førstekandidat for Demokratene i Norge i Sør-Trøndelag, og her har vi landets beste fylkeskommune. Tarjei Moen er ansvarlig for skolevalgene, og han tok kontakt med samtlige partier som stiller lister i fylket for å invitere oss til planleggingsmøte før sommeren, og han er flink til å oppdatere oss på det som skjer via epost. Og jeg er veldig glad for at Sør-Trøndelag har juristen Zlatko Dzaferovic som jeg tror er Norges beste på valgloven og hva som skal til for at partier kan stille til valg.

  Jeg kan også nevne at Hedmark fylkeskommune har vært nesten like flinke som Sør-Trøndelag, og her er vi også med på skolevalg.

  Så er spørsmålet om de andre fylkeskommune. Selvfølgelig støtter jeg Vidar Kleppes reaksjon på det slette arbeidet som er gjort av Vest-Agder fylkeskommune. Det er rett og slett antidemokratisk at offentlige organer undergraver demokratiet på den måten. De som stiller lovlig til valg i et fylke må ha samme mulighet som alle andre til å delta i demokratiet.

  Så er det også et demokratisk problem at de store mediene og NRK ikke gir alle en lik sjanse. Her er det veldig synd at de velger hvilke av partiene som skal få ytre seg. I Demokratene i Norge har vi landets aller beste politiske program, http://www.demokratene.no/program/ og vi stiller lister i alle fylker. Vi skulle gjerne ha sett en bedre demokratisk mentalitet i Media-Norge og fylker utenom Sør-Trøndelag og Hedmark.

 2. Bjørn Magne Solvik | 22. august 2017 kl 11.23

  Kristian Kahrs, prinsipielt er dette en veldig interessant debatt. Argumentet om at FpU eller en FpUer er motstander av konkurranse, er et dårlig argument som faller på sin egen urimelighet uansett hva du mener.

  Det er ingen av de norske ungdomspartiene, foruten ungdomsorganisasjonen til Liberalistene, som ønsker så mye konkurranse som FpU. Det er heller ingen andre som forsvarer ytringsfriheten så sterkt som liberalister.

 3. Kristian Kahrs | 22. august 2017 kl 11.33

  Det er bra dere forsvarer ytringsfriheten, og her må vi stå sammen på tvers av partigrenser. Det har forsåvidt mindre å gjøre med konkurranse mellom partiene. Først og fremst dreier dette seg om de offentlige myndighetene og mediene som skal formidle valgkampen. Sånn sett burde det være et samfunnsansvar å la alle partier som stiller til valg få lik mulighet. Jeg hørte ikke debatten med Vidar på #Dax18, og det kan jeg ikke uttale meg om. Men det er grunn til bekymring at et offentlig statsfinansiert organ som NRK skal bestemme at ingen av småpartiene som stiller lister i alle fylker skal få stille til valg.

 • Dagens sitat

  Be thankful for problems. If they were less difficult, someone with less ability might have your job.

  — Unknown
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter