Advarer mot Venstre-forslag i budsjettforhandlingene

av | 14. november 2017 kl. 19.23 | 1 kommentar

Egil Kr. Olsen, president i Kongelig Norsk Båtforbund, argumenter godt for fortsatt avgiftsfritaket på båtdiesel.

Venstre har varslet at de vil gå inn for å fjerne avgiftsfritaket på båtdiesel. Hvis partiet får tilslutning i forhandlingene med regjeringspartiene og KrF, vil dette i så fall få meget store negative konsekvenser på flere områder; både økonomisk og miljømessig, ifølge Kongelig Norsk Båtforbund.

Kongelig Norsk Båtforbund mener sjø- og båtliv er en av landets største friluftsaktiviteter. Over halvparten av befolkningen er på båttur en eller flere ganger i løpet av året. Vesentlig økte kostnader ved båtbruk kan føre til at færre velger å anskaffe båt og vil heller anskaffe bobil eller bruke feriene på flyturer til sydlige strøk, med de miljømessige konsekvensene dette innebærer. Rent økonomisk betyr det at penger som ellers ville blitt brukt i Norge blir lagt igjen i utlandet.

–De som allerede har båt, og fortsatt vil beholde den, vil bruke båten mindre og på kortere turer. Dette vil få negative økonomiske konsekvenser for næringslivet i kystkommunene, og spesielt i grisgrendte kommuner hvor båtturismen får stadig økende betydning for næringsgrunnlaget, melder fra Kongelig Norsk Båtforbund i en pressemelding.


Kommentarer

 1. Alfred Sælid | 15. november 2017 kl 14.09

  RE: Egil Kr. Olsen, president i Kongelig Norsk Båtforbund sin uttalelse om BÅTDIESEL.

  Den «avgiftsfrie» båtdieselen var på rundt NOK 10-11,- i sommer når landdiesel også var rundt 11-tallet. Og bensinprisen er den samme som landpris. Hvem tjener på dette? Det er vel de som drifter pumpene? Så KNBF burde sjekke litt mer før de kommer med uttalelser, eller?

 • Dagens sitat

  Blockading squadrons are a means whereby nations seek to prevent their enemies from trading; protective tariffs are a means whereby nations attempt to prevent their own people from trading. What protctionists teches us, is to do to ourselves in time of peace what enemies seek to do to us in time of war.

  — Henry George
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter