I 2008 tok ikke Lars Sponheim forslaget seriøst. Ti år etterpå ble det nesten Venstre-politikk

av | 16. april 2018 kl. 14.15 | 3 kommentarer

Da unge Venstre i 2008 fremmet forslaget om legalisering av cannabis, fikk forslaget juling av daværende partileder Lars Sponheim.

–Unge Venstres forslag om å legalisere cannabis viser tegn til umodenhet, dette er ikke seriøst. Det sa daværende partileder Lars Sponheim til VG Nett i 2008, ifølge en gammel artikkel på TA.no.

Liberaleren har flere ganger opp igjennom årene vist til denne uttalelsen.

Ti år etterpå ble nesten et tilsvarende forslag vedtatt på landsmøtet i Venstre. Det har vært fantastiske endringer når det gjelder holdninger til narkotikapolitikken, endringer som kommer til å resultere i legalisering på sikt. Tillatt salg av narkotika kommer til å knuse aktører som i dag tjener mye penger på forbudslinjen. Lars Sponheim og andre formyndere stimulerer til kriminalitet med forbudslinjen.

Debatten i Venstre-bevegelsen har vært tøff for mange liberalere, men debatten presser frem ny politikk. Når narkotika en eller annen gang blir legalisert, bør mange av oss sende blomster til politiske ildsjeler i det som i dag er den unge delen av Venstre. Dere har ført an i det som er en vanskelig debatt i de politiske partiene.

106 delegater avviste en rusliberalisering på helgens landsmøte, mens 98 stemte for store og nødvendige endringer i narkotikapolitikken.

Neste gang forslaget blir fremmet i Venstre, kan det være flertall i forsamlingen for regulering av markedet for narkotika.


Kommentarer

 1. Jarle Larsen | 22. april 2018 kl 20.49

  Dette var nær en ny epoke for Venstre. Det er selvfølgelig den veien det går uansett. Ingen begynner med heroin selv om de drikker vin?. Venstre har ikke mer å tape. Det er naturlig for Norge sin del at det kommer flere samfunns reformer etter et cannabis vedtak. Her har venstre mye og hente hvis de hadde klart å kommet med noe til Universitetet i Bergen. Direkte Demokrati med nytt regionalt barnevern? Det er merkelig at partiene ikke enser at hatopprøret står i rusegropa. Et barnevernsopprør tar fort tak nå. Facebook grupper er nok klar over at de får global støtte hvis det må til. Venstre bør prøve to ganger i uka fremover. Det er nok om Grande sier ja. I samme øyeblikk får stemmeseddelen ny verdi. 9 av 10 Nordmenn sier ja til Medisinsk cannabis. 47% av Nordmenn sier nå ja til legalisering. Kun 32% sier nei. Dahl, den nye lederen av Actis har avslørt seg i Bergens Tidene når han sier til Unge Venstre at de er i utakt med folket. Han viderefører falsk propaganda og sier at 77% av Nordmenn er motstandere av legalisering. Han må være klar over at han er avslørt av 100.000 PTSD.-Ofre som bruker Medisinsk cannabis til daglig. Vi trenger ikke snakke med hver andre for å bli enige. Nå som kunnskapene foreligger er det ikke grunnlag for å nekte oss medisin lenger. Røverstaten har påført oss PTSD. Det er kun den ene medisinen i verden som gir en tilfredsstillende effekt. Den retter opp reseptor virksomheten og får tankene over på noe annet, det er for oss helt avgjørende. Om ikke politikerne oppdaterer seg på dette straks og slutter og forfølge oss til vi omkommer, så blir de konfrontert med det. Se meningsmåling som viser at det er flertall i folket for legalisering. Vis samhold. Legalisering nå eller folkeavstemning om 4 Mnd. Se: https://social.i-say.com/poll/dette-bor-alle-na-ha-en-mening-om/384409527?1

 2. Jarle Larsen | 22. april 2018 kl 20.54

  For flere cannabisnyheter se Røvernytt. Se: http://www.roovernytt17.com/

 3. Jarle Larsen | 23. april 2018 kl 03.02

  Meningsmåling 75% sier ja til Medisinsk cannabis.Medisinsk cannabis Se: Dette kan du forholde deg til:Se: https://social.i-say.com/poll/dette-kan-du-forholdet-deg-til-det-er-mer-en-bare-trist-for-landets/386611289

  Reklameforbud på cannabis? Se: https://social.i-say.com/poll/totalt-reklameforbud-mot-cannabis-med-unntak-av-apotek/384148797 Skal Politiet prioritere voldtekt eller cannabisjakt? Se: https://social.i-say.com/poll/skal-politiet-prioritere-voldtekt-eller-cannabisjakt/376630460?7

 • Dagens sitat

  Never blame a legislative body for not doing something. When they do nothing, that don’t hurt anybody. When they do something is when they become dangerous.

  — Will Rogers
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter