Viktig spørsmål fra Snoen til Wara og Rotevatn

av | 3. august 2018 kl. 10.37 | 1 kommentar

Egentlig burde den politiske ledelsen i Justis- og beredskapsdepartementet blitt spurt dette spørsmålet hver dag, flere ganger om dagen. For Høyre, FrP og Venstre kan sørge for at politiet ødelegger færre liv i Norge!

Det er Jan Arild Snoen, skribent og liberalist, som på Twitter.com spør justisminister Tor Mikkel Wara (FrP) og statssekretær Sveinung Rotevatn (V) om dem kan få politiet til å endre praksis mens vi venter på at rusreformen går sin trege marsj gjennom systemene?

Bakgrunnen for spørsmålet er at ventetiden ødelegger liv. Jan Arild Snoen trekker på Twitter.com frem en lenke der det blir fortalt at en ung mann har innrømmet for politiet bruk av cannabis noen få ganger. Noen uker etter innrømmelsen fikk den unge mannen beskjed om at førerkortet ble inndratt som igjen gjorde at mannen måtte si fra seg læreplassen han hadde. Dermed er det faktisk grunn til å bli bekymret for den unge mannen.

Vi vet at Sveinung Rotevatn reagerer på slike historier ettersom han gjennom mange år har jobbet for endret ruspolitikk og en rusreform. Tor Mikkel Wara representerer et parti som er lunken til reformen, men Wara er en liberalist som forstår at dagens politikk er mislykket. Den politiske ledelsen i Justis- og beredskapsdepartementet kan bruke makten til bedre rutiner i politiet. Det er støtte på Stortinget for en annerledes praksis som ikke ødelegger fremtiden for unge personer.


Kommentarer

 1. Jarle Larsen | 5. august 2018 kl 20.58

  Det er bra at noen tar det opp på vegne av samfunnet. Dette her bør alle landets Redaktører se på og vurdere.
  Som vanlig så går det verst ut over barn og unge, men denne gangen her rammer det faktisk mer eller mindre hele samfunnet.

  Det har også rammet tusenvis av uføre som bor ute i distriktene over hele landet og som har fått førerkortene inndratt pga. sporstoffer i blodet, eller uten at de har hvert ute i trafikken engang. Det fører ikke lykke med seg og her forsvinner den siste livsgnisten for mange, naturligvis. De uføre, og feilkriminaliserte som sådan, har heller ikke noe ønske om og være til bryderi eller belastning for andre. Snarere tvert i mot.

  Mange har også blitt uføre kun på grunn av den samme Staten. Korrupsjon og feilkriminalisering er Norges største folkehelseproblem.

  Så lenge stortinget har innrømmet at det var en feil og legge narkotika under justis, og narkotika til eget bruk ikke lenger skal være kriminelt, så er det helt forkastelig og totalt ansvarsløst av Landets justisminister og la vær og foreta seg noe.

  Han burde offentliggjort at klappjakten på cannabis innstilles inntil videre, og at den omstridte inndragningen av førerkort ikke skal praktiseres lenger. Men nei da, det passer ikke politisk og det er politisk korrupsjon.

  Gjør Norge til et tryggere land, legaliser cannabis!

  Flere cannabisnyheter se

  http://www.roovernytt17.com/437536348

 • Dagens sitat

  The pupil who is never required to do what he cannot do, never does what he can do.

  — John Stuart Mill
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter