Viktig med debatt om aktiv dødshjelp

av | 4. februar 2019 kl. 08.00 | 1 kommentar

Inger Staff-Poulsen, avdød art director, mener hennes syn på aktiv dødshjelp er et viktig bidrag til debatten. Les innlegget, på Dagbladet.no.


Kommentarer

 1. Jarle Larsen | 23. februar 2019 kl 21.52

  Jeg følger oppfordringen til Bjørn Magne Solvik.

  Jeg lider av den stats påførte sykdommen PTSD. og jeg trenger ikke lese Dagbladet for å uttale meg.
  Siden det jeg skriver er kjente saker for psykiatere og gode leger så tar jeg det litt kort.

  Jeg må også vise hensyn til lesere og medmennesker og kan ikke ta med alle detaljer. Bortsett fra to leger og en saksbehandler (som var likemenn for meg i 2010) har alle saksbehandlere i NAV fått mentalt sammenbrudd rett foran øynene på meg. Det samme gjelder Legesekretærer som har lest diagnosen min.

  Kronisk Posttraumatisk Stressforstyrrelse er en svært brutal sykdom og den er dødelig i beste fall. Jeg har lest meg opp på sykdommen etter de tråder jeg kjenner meg igjen i.Det er ikke mye hyggelig lesning det kan jeg bekrefte. Mister du din likemann når du går ut av tunnelen er livet slutt. Jeg har også opplevd komplikasjonene etter at jeg har lest om de. Skrekkscenariet er å havne i fastlåste komplikasjoner som ikke kan gjenopprettes. Man risikerer å bli blind og lam resten av livet i samme sekund. jeg har hatt 4 forvarsler uten å miste synet heldigvis. Man får et «heste spark» i magen og blir kastet ned på bakken å blir liggende med full lammelse å høre seg selv puste. Du får ikke leet på en finger. et øyelokk eller din egen tunge. Sist gang lå jeg mellom 10 og 20 minutter med tungespissen nede i en vanndam. Men tankene blir ikke lammet.

  I en slik situasjon er det umulig å få frem at eneste ønske er aktiv dødshjelp. Jeg har bestemt med for å få det tydelig nedskrevet i journalen min ganske snart. Selv om det ikke er lovlig så blir det iallefall lest. I en slik situasjon er det en menneskerett med aktiv dødshjelp, eller hur? Det hører med til historien at eneste kjente medisin (forebygging) er cannabis. Norge er verdens beste i Europa og har den største gruppen av «De ødelagte» Uansett hva korrupsjonen innbiller seg kan jeg garantere at cannabisen snart ligger på disken.

  Les mer om sykdommen og medisinen: http://www.roovernytt17.com/437536348

 • Dagens sitat

  There is nothing so annoying as to have two people talking when you’re busy interrupting.

  — Mark Twain
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter