Storebror ser deg – og koker deg

av Bjørn Magne Solvik | 22 november 2018 kl. 16.48 | Ingen kommentarer

Overvåkingssamfunnet går fra seier til seier. Dobbel dose var det i forrige uke, har J.K. Baltzersen skrevet på Nettavisen.no.

Konkurranse: Innebygd personvern i praksis

av Bjørn Magne Solvik | 14 november 2018 kl. 19.23 | Ingen kommentarer

Det kryr av konkurranser, men personvernkonkurranser er spesielt interessante begivenheter. Én av de bedre aktørene på personvern i Norge er Datatilsynet. Les artikkelen

Forventer økt internettaktivitet

av Bjørn Magne Solvik | 12 november 2018 kl. 16.34 | Ingen kommentarer

Forsvarsdepartementet la mandag fram et forslag til ny lov om Etterretningstjenesten. Les artikkelen

Ordningen med snoking i skattelistene burde vært avviklet

av Bjørn Magne Solvik | 7 november 2018 kl. 09.44 | Ingen kommentarer

Fra i dag er skattelistene for inntektsåret 2017 tilgjengelig på skatteetaten.no. Søk omfatter nettotall for personer og selskap. Les artikkelen

Mulig å snoke i skattelister fra 7. november

av Bjørn Magne Solvik | 31 oktober 2018 kl. 11.46 | Ingen kommentarer

Det samlede skatteoppgjøret for 2017 viser at lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende til sammen har betalt 492 milliarder kroner i skatt og avgift på inntekt og formue. Les artikkelen

Ny seddelserie

av Bjørn Magne Solvik | 18 oktober 2018 kl. 14.31 | Ingen kommentarer

I dag kom en ny seddelserie fra Norges bank. Les artikkelen

Gir seg som Aftenposten-redaktør

av Bjørn Magne Solvik | 4 september 2018 kl. 16.51 | Ingen kommentarer

Harald Stanghelle gir seg etter 18 år i fremtredende roller i mediehuset, ifølge Aftenposten.no.

Setter døra på gløtt for Rødt-samarbeid

av Bjørn Magne Solvik | 23 juli 2018 kl. 13.31 | Ingen kommentarer

Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet, utelukker ikke samarbeid med Rødt. Les artikkelen

Ny personopplysningslov 20. juli

av Bjørn Magne Solvik | 10 juli 2018 kl. 17.05 | Ingen kommentarer

Den nye personopplysningsloven trer i kraft 20. juli 2018. Med dette gjennomføres EUs personvernforordning (GDPR) i Norge, ifølge Regjeringen.no.

Demokratiet blir dårligere i en tredel av verden

av Bjørn Magne Solvik | 26 juni 2018 kl. 15.09 | Ingen kommentarer

2,5 milliarder mennesker lever i land der demokratiet er på tilbakegang. Det er pressefriheten, ytringsfriheten og rettsstaten som svekkes, ifølge Forskning.no.

Datatilsynet har stand

av Bjørn Magne Solvik | 23 mai 2018 kl. 16.40 | Ingen kommentarer

Tirsdag 22. mai vedtok Stortinget ny personopplysningslov. Datatilsynet rigger derfor til stand, og skal prøve å svare på alle spørsmål du måtte ha om personvern, plikter og rettigheter etter de nye personvernreglene, ifølge Datatilsynet.no.

Skremmer Siv Jensen bort søkere?

av Bjørn Magne Solvik | 26 april 2018 kl. 17.21 | Ingen kommentarer

Veldig enkelt forklart kan vi uttrukke at Christine Meyer sluttet som sjef i Statistisk sentralbyrå etter en strid med finansminister Siv Jensen. Les artikkelen

Informasjon på avveie

av Bjørn Magne Solvik | 20 april 2018 kl. 16.00 | Ingen kommentarer

–Hva gjør statsråden for å ivareta norske innbyggeres personvern og rettsikkerhet når utenlandske selskap leverer tjenester til offentlig sektor generelt, og har statsråden kontroll på at ingen informasjon om norske borgere havner på avveie ved bruk av internasjonale selskap?

Det er stortingsrepresentant Mani Hussaini (Ap) som har stilt spørsmålet til beredskaps- og innvandringsministeren.

Debatten om personvern og misbruk av sensitiv informasjon, dør aldri ut.

Forslag til ny personopplysningslov

av Bjørn Magne Solvik | 23 mars 2018 kl. 12.50 | Ingen kommentarer

Regjeringen har lagt frem forslag til ny personopplysningslov, ifølge Justis- og beredskapsdepartementet.

Interessen for innebygd personvern har eksplodert

av Bjørn Magne Solvik | 25 januar 2018 kl. 17.18 | Ingen kommentarer

På Datatilsynets blogg om personvern, får leserne vite at interessen for innebygd personvern har eksplodert de siste årene. Les artikkelen

Frokostseminar om kunstig intelligens

av Bjørn Magne Solvik | 3 januar 2018 kl. 12.38 | Ingen kommentarer

Datatilsynet lanserer den 12. januar rapporten om kunstig intelligens og personvern på frokostseminar sammen med Dataforeningen, ifølge Datatilsynet.no.

Arrangementet blir overført via internett.

Strategi for personvern i samferdselssektoren

av Bjørn Magne Solvik | 7 desember 2017 kl. 16.47 | Ingen kommentarer

Datatilsynet mener at den enkelte skal kunne bevege seg og foreta reiser uten at det blir foretatt unødvendige registreringer. Les artikkelen

Vil ivareta barns personvern

av Bjørn Magne Solvik | 17 november 2017 kl. 14.59 | Ingen kommentarer

Venstre er ett av personvernpartiene på Stortinget, selv om det finnes personvernforkjempere som er uenige i noen av det Venstre foreslår. Les artikkelen

Digitalt grenseforsvar. Hva står på spill?

av Bjørn Magne Solvik | 6 september 2017 kl. 20.08 | Ingen kommentarer

Vår digitale infrastruktur gir et nærmest ubegrenset overvåkingspotensial. Sammen med Nasjonal institusjon for menneskerettigheter (NIM) inviterer Datatilsynet til et kveldsseminar som skal belyse de juridiske og samfunnsmessige sidene ved statlig overvåking, i lys av forslaget om digitalt grenseforsvar.

Seminaret blir arrangert 25. september. Programmet ligger på Datatilsynet.no.

Slik sikrer du kontoene dine

av Bjørn Magne Solvik | 12 juli 2017 kl. 19.47 | Ingen kommentarer

Det skal ikke så mye til for å gjøre e-posten eller Facebook-kontoen din mindre utsatt for hacking. Hackere er ofte ute etter helt spesifikk informasjon, mener IT-ekspert, ifølge VG.

Masseovervåking til samfunnets beste?

av Bjørn Magne Solvik | 7 juli 2017 kl. 17.23 | Ingen kommentarer

Datatilsynet inviterer til debatt om digitalt grenseforsvar under Arendalsuka.

Ny lov om behandling av personopplysninger

av Bjørn Magne Solvik | 6 juli 2017 kl. 15.09 | Ingen kommentarer

Lovforslaget som har blitt sendt på høring, inviterer til debatt om personvern. Les artikkelen

Unge Venstre-lederen i overvåkingsdebatt

av Bjørn Magne Solvik | 7 juni 2017 kl. 19.02 | Ingen kommentarer

Tord Hustveit, leder i Unge Venstre, var gjest i Dagsnytt Atten og diskuterte overvåking i forbindelse med terrorisme. Les artikkelen

Personvernspørsmål er viktig for Venstre

av Bjørn Magne Solvik | 30 mai 2017 kl. 13.45 | Ingen kommentarer

Det har mai måned vært store oppslag i medier om at utenlandske IT-arbeidere fikk tilgang til sensitive pasientdata i Helse Sør-Øst. Les artikkelen

Ønsker Mari Bø Haugstad som leder av Personvernnemnda

av Bjørn Magne Solvik | 19 mai 2017 kl. 20.20 | Ingen kommentarer

Stortingets presidentskap ønsker Mari Bø Haugstad, dommer i Hedmarken tingret, som ny leder Personvernnemnda. Les artikkelen

Spennende jobb innenfor personvernspørsmål

av Bjørn Magne Solvik | 15 mai 2017 kl. 16.32 | Ingen kommentarer

Datatilsynet har ledig stilling som nettredaktør/kommunikasjonsrådgiver. Les artikkelen

Argument for å beholde kontanter

av Bjørn Magne Solvik | 10 mai 2017 kl. 12.22 | Ingen kommentarer

Hans Christian Færden, grunnlegger av JA til kontanter, mener fjerning av kontanter vil være starten på å fjerne demokratiet, ifølge en kronikk som har blitt publisert på Dinside.no. Les artikkelen

Vi trenger en helhetlig personverndebatt

av Bjørn Magne Solvik | 27 april 2017 kl. 14.15 | Ingen kommentarer

Politikere som er motstandere av offentliggjøring av skattelistene av personvernhensyn, støtter gjerne forslag om lagring av IP-adresser. Les artikkelen

Advokat risikerer 15 års fengsel i norsk ferieparadis

av Bjørn Magne Solvik | kl. 13.50 | Ingen kommentarer

Det er i overkant av 10 000 elektroniske signeringer på saken for den thailandske menneskerettighetsadvokaten Sirikan Charoensiri. Les artikkelen

Vil sikre retten til å betale med kontanter

av Bjørn Magne Solvik | 5 april 2017 kl. 14.25 | Ingen kommentarer

Senterpartipolitikere med et godt representantforslag på Stortinget. Les artikkelen

Personvernspørsmål

av Bjørn Magne Solvik | 22 mars 2017 kl. 14.55 | Ingen kommentarer

Det er ikke ofte Liberaleren markedsfører ledige stillinger i skattefinansierte etater, men nå er det ledige stillinger, spennende stillinger, i Datatilsynet.

Datatilsynet søker etter juridiske rådgivere som skal jobbe med personvernspørsmål.

Stå opp for personvernet – si ja til kontanter

av Bjørn Magne Solvik | 20 mars 2017 kl. 13.03 | Ingen kommentarer

Hele debatten om det kontantfrie samfunn er et godt eksempel på at veien til helvete er brolagt med de beste intensjoner, ifølge Roy Steffensen (FrP), stortingsrepresentant og medlem av finanskomiteen, i et innlegg som er på trykk på Dagbladet.no.

Senter for etterretning

av Bjørn Magne Solvik | 1 mars 2017 kl. 13.47 | Ingen kommentarer

Tolletaten har fått et nyopprettet senter for etterretning. Les artikkelen

Snowden ligger på nett

av Bjørn Magne Solvik | 3 februar 2017 kl. 20.40 | Ingen kommentarer

Fikk du ikke sett filmen Snowden på kino, kan du se den på nett. Les artikkelen

Personverndagen 2017

av Bjørn Magne Solvik | 30 januar 2017 kl. 14.10 | Ingen kommentarer

I forbindelse med Personverndagen 2017, har Datatilsynet offentliggjort tall fra en undersøkelse.

Nei til digitalt grenseforsvar

av Bjørn Magne Solvik | 13 januar 2017 kl. 13.33 | Ingen kommentarer

Datatilsynet sier nei til digitalt grenseforsvar.

Minner om datalagringsdirektivet i spørretimen

av Bjørn Magne Solvik | 6 januar 2017 kl. 13.10 | Ingen kommentarer

Personvernet er hele tiden under press fra politikere som vil bekjempe kriminalitet. Les artikkelen

Hva betyr de nye personvernreglene for din virksomhet?

av Bjørn Magne Solvik | 21 desember 2016 kl. 16.40 | Ingen kommentarer

EUs forordning for personvern blir norsk lov i 2018. På Datatilsynet.no er det informasjon om hva som blir nytt.

Må melde seg på nyhetsbrevet på nytt

av Bjørn Magne Solvik | 13 desember 2016 kl. 14.10 | Ingen kommentarer

Datatilsynet har fått nytt nyhetsbrev. Les artikkelen

Sporing i det offentlige rom

av Bjørn Magne Solvik | 28 november 2016 kl. 16.10 | Ingen kommentarer

Datatilsynet har sett nærmere på bruken av WiFi, Bluetooth, nettvarder (beacons) og intelligent videoanalyse til sporing i det offentlige rom. Tilsynet har også utformet noen retningslinjer for de ulike sporingsteknologiene.

Dronenæringen vokser

av Bjørn Magne Solvik | 17 november 2016 kl. 14.57 | Ingen kommentarer

Elisabeth Krauss Amundsen i Datatilsynet har deltatt på en konferanse om droner, kan vi lese i Personvernbloggen.

Nettbutikker og nettjenester kan ikke sitte på fødselsnummer

av Bjørn Magne Solvik | 14 november 2016 kl. 17.06 | Ingen kommentarer

Datatilsynet pålegger Skattelisten.info å slette fødselsnumrene som tjenesten har samlet inn. Den mye omtalte tjenesten har lagret fødselsnummer i strid med loven, ifølge Datatilsynet.

Dynamiske IP-adresser skal regnes som personopplysninger

av Bjørn Magne Solvik | 27 oktober 2016 kl. 17.41 | Ingen kommentarer

EU-domstolen har avgjort at dynamiske IP-adresser i gitte tilfeller skal regnes som personopplysninger, ifølge Datatilsynet.no.

Personvern etter Snowden – Privatliv i det digitale samfunn

av Bjørn Magne Solvik | 14 oktober 2016 kl. 12.16 | Ingen kommentarer

Boken om personvern, skrevet av Eirik Løkke, er i salg som e-bok via ebok.no.

Trakk ikke et stort publikum

av Bjørn Magne Solvik | 5 oktober 2016 kl. 15.07 | Ingen kommentarer

Under 4000 nordmenn var på filmen Snowden i helgen, ifølge Dagbladet.no.

Et godt personvernråd fra FBI-direktøren

av Bjørn Magne Solvik | 19 september 2016 kl. 15.16 | Ingen kommentarer

FBI-direktør James Comey oppfordrer mennesker til å dekke til webkameraet. Les artikkelen

Ny overvåkingsdebatt i Norge

av Bjørn Magne Solvik | 5 september 2016 kl. 14.03 | Ingen kommentarer

Debatten om datalagringsdirektivet er liten sammenlignet med den som kan komme etter at et utvalg sier ja til at E-tjenesten får overvåke innholdet i all internett- og telefontrafikk som krysser riksgrensen. Les artikkelen

Lenge leve politistaten Norge!

av Gjesteskribent | 12 juni 2016 kl. 13.45 | Ingen kommentarer

Det er en solskinnssøndag. Frigjøringsdagen 8. mai faller på en fridag, og jeg tar turen ned til Akershus festning for å overvære Oslo Forsvarsforenings bekransningsseremoni ved statuen av Max Manus nettopp på Akershus festning. Seremonien er planlagt til å begynne halv ett på eftermiddagen. Les artikkelen

Vil opprette en personvernkommisjon for justissektoren

av Bjørn Magne Solvik | 18 mai 2016 kl. 10.49 | Ingen kommentarer

Venstre-representantene Trine Skei Grande og Iselin Nybø har fremmet et representantforslag om å opprette en personvernkommisjon for justissektoren. Les artikkelen

Bør jobbe for minst mulig kameraovervåking

av Bjørn Magne Solvik | 6 mai 2016 kl. 13.24 | Ingen kommentarer

Stortingsrepresentanter bør ha en overordnet målsetting om så lite kameraovervåking som overhode mulig. Det fortjener personvernet og rettsikkerheten. Les artikkelen

Neste side →