Ukategorisert

Et enkelt spill, kompliserte regler

For spillere må bingo kunne regnes som et veldig enkelt spill. Det er kompliserte regler som regulerer den minste detalj i dette spillet.

Lotteritilsynet har nå utarbeidd framlegg til ny forskrift for drift av bingo i Norge. For et fremlegg! Det er en komplisert forskrift som regulerer alt fra gevinster til salg av blokker. Den minste detalj foreslås regulert, på lik linje med de reglene bingoarrangørene må følge i dag. For å finne eksempler på liberalisering i det nye fremlegget må en lete med lys og lykter.

Hvor vanskelig må myndighetene gjøre det for arrangørene, må hele spilles gjennom reguleres?

Det er for Liberaleren helt uforståelig at bingo skal reguleres på en slik måte som politikerne og Lotteritilsynet legger opp til. Det finnes ingen gode argumenter for alle reglene som finnes og foreslås i den nye forskriften. Hvorfor i all verden skal premiene i bingo fastsettes av staten når vi snakker om noen få tusenlapper som deltakerne kjemper om?

Du kan vinne millioner av kroner som lottospiller, men liker du bingo må du klare deg med noen få tusenlapper i gevinst. Det henger ikke på greip. Det er et statlig forsvar for Norsk Tipping og statlig voldtekt av private aktører og frivillige organisasjoner som baserer sin drift på bingoarrangementer.

Hvor er de politikerne som hevder de kjemper for fri konkurranse, markedsøkonomi og frihet for bedrifter og forbrukere? Hvor er politikerne fra Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet, skal dere ikke komme på banen for å liberalisere et regelverk som er fullstendig unødvendig i et såkalt fritt og moderne samfunn?
Det finnes få tegn til liberalisering i fremlegget som ble presentert for bransjen i kulturdepartementet i begynnelsen av juni.

Høringsfristen er satt til 1. september 2004. Private aktører, lag, foreninger og organisasjoner bør slakte forslaget, og gi klar beskjed om dette. Selvsagt kan Liberaleren forstå at det må finne visse rammer, selv om vi ikke alltid støtter dette. Det må likevel være grenser for hvilke reguleringer som skal godtas. Bingospillet er overregulert!

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer